ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σε μία δημοσκόπηση, αυτή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το πιο ενδιαφέρον ίσως να μην είναι η διαφορά των 15 μονάδων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε η διαφορά των 51,5 μονάδων (64 προς 12,5) στην παράσταση νίκης όσο άλλα στοιχεία της έρευνας, όπως:

- Μόλις το 6,5% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις. Ένα άλλο 4,5% απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».

-Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιημένοι απαντούν το 13,5 των ερωτηθέντων έναντι 7,5% που απαντά «ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσαρεστημένος».

Συντριπτικά είναι και τα ποσοστά (87% )εκείνων που θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 7,5% πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις (89%), με τους δυσαρεστημένους εκλογείς του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν πλέον τους οκτώ στους δέκα(79%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 20,5% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ωστόσο ότι «κανένας» απαντά το 39%, ενώ 3,5% δηλώνει ΔΞ/Δ.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%, ενώ η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας αγγίζουν το όριο εισόδου στη Βουλή με 3%.

Εκτός Βουλής, με ποσοστά 2% μένουν Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ. Ποσοστά 1,5% σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% η ΛΑΕ, ενώ το 6,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα και 19% απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ» στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση η ΝΔ είχε καταγράψει 28,5% στην πρόθεση ψήφου (+1,5%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει 16% (-%1).

Διαβάστε ακόμα:

Πιστός είσαι, όμως όχι καλό παιδί