ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!

 

Όλα τα κόμματα που κάνουν πρωταθλητισμό και πλησιάζουν στη νίκη, να κερδίσουν της εκλογές, το κυρίαρχο, το κεντρικό τους σύνθημα είναι ότι θα φέρουν το Νέο. Το καλύτερο. Το καινούργιο. Την Αλλαγή, ρε γαμώτο, για τον λαό. Το κάτι Άλλο. Τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.Την Επανίδρυση του κράτους. Την πρώτη φορά αριστερά. Οι πίπες. Υπόσχονται τομές, ρήξεις, μεταρρυθμίσεις, διαφορές τρακατρούκες λεκτικές.

Κανένα κόμμα δεν κάνει αλλαγή, ανανέωση, αναβάθμιση, ανακαίνιση, στη δομή του, στην οργάνωσή του, στη συγκρότησή του. Μόνον αλλάζει το πρόσωπο του αρχηγού. Και βέβαια, μετά την εκλογή του καινούργιου μπροστινού, αρχίζει να παίζει μπάλα η δική του ομάδα στελεχών, όχι η αυλή του προηγούμενου αρχηγού.
Φοβεροί τύποι. Πουλάνε το προϊόν Αλλαγή αυτοί που παραμένουν οι ίδιοι. Και μια ζωή λένε τα ίδια, διότι η πελατεία τους μασάει αυτά τα ίδια μπαλκονάτα μαντολάτα. Τα ρέστα του δίνει ο κόσμος να ακούει την ίδια κασέτα.
Πριν από δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου σα σήμερα,το 2015 έγιναν, τελικά, οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για να βγει ο νέος... επόμενος πρωθυπουργός.πρόεδρος. Λέμε «τελικά», διότι σε προκαθορισμένη προηγούμενη ημερομηνία δεν είχαν καταφέρει να στήσουν τις... κάλπες. Τελικά, ξεπέρασαν το... μηχανογραφικό πρόβλημα και ιδού τα αποτελέσματα των υποψηφίων:

Μεϊμαράκης 39,8%, Μητσοτάκης 28,5%, Τζιτζικώστας 20,3, Γεωργιάδης 11,4.

Χάνει τις εκλογές του 2009 ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τον Γιώργο Παπανδρέου κι αρχηγός στη ΝΔ εκλέγεται ο Αντώνης Σαμαράς. Χάνει τις εκλογές του 2015 η ΝΔ και ο μέχρι τότε πρωθυπουργός Σαμαράς παραιτείται από το κόμμα και τον αντικαθιστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, στις 22 Δεκεμβρίου, το 2015, κερδίζει τον Μεϊμαράκη ο Μητσοτάκης, και παίρνει σειρά, μετά τον Τσίπρα. Μέχρι να χάσει εκλογές κι αυτός, ο Μητσοτάκης, για να έρθει στη συνέχεια κάποιος άλλος να μας σώσει.

Έτσι πάει. Όχι ένας σωτήρας. Όχι ο ίδιος σωτήρας. Ο λαός θέλει... αλλαγή στους σωτήρες. Με ημερομηνία λήξεως σωτήρες.

Διαβάστε ακόμα:

Αγνωστες λεπτομέρειες του αξέχαστου Κωστή