ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ...ΕΠΙΔΑΥΡΟ

 

Τον θυμάμαι τον σύντροφο Γιάννη Μηλιό να παίρνει σβάρνα τα κανάλια, πριν πρωτογίνει κυβέρνηση ο σύριζας και με ύφος αντιπαθέστατο χιλίων καρδιναλίων να λέει αλά Γιώργος Παπανδρέου ότι λεφτά υπάρχουν. Θα δώσουμε αυξήσεις, θα κόψουμε φόρους, οι Έλληνες θα ζουν καλύτερα, έριχνε τις παπαριές του ο Μηλιός, που ήταν για κλωτσές διότι είμαι σίγουρος πως πίστευε όσα έλεγε.

Δεν ήταν ποτέ σαφής στις απαντήσεις του, όταν τον ρωτούσαν που θα τα βρείτε τα λεφτά; Θα φύγετε από το μνημόνιο; Με ποιά δεδομένα θα γίνουν όλα όσα δεσμεύεστε; Κι αυτός, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του σύριζα, απαξιούσε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. «Θα δείτε ότι όλα όσα λέμε θα τα κάνουμε, θα φορολογήσουμε περισσότερο τις κερδοφόρες μεγάλες εταιρείες, θα διαπραγματευτούμε καλύτερα με τους δανειστές».

Αυτή ήταν το κάρμπον ταίηπ του πανεπιστημιακού καθηγητή πολιτικής οικονομίας, ο οποίος παραιτήθηκε από το σύριζα όταν ο πρωθυπουργός πλέον Αλέξης Τσίπρας την έκανε γυριστή. Από αντιμνημονιακός έγινε χειρώτερος του Σαμαρά μνημονιακός.

Η είδηση! Ο εν λόγω Γιάννης Μηλιός, που είχε κατηγορήσει δημόσια τον Τσίπρα ότι ξέφυγε από το...πρόγραμμα Σύριζα, διορίστηκε πρόεδρος στο ...καλλιτεχνικό φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Με τι μισθό;

Απόφαση, λέει, της ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου, που παριστάνει και την υπουργό πολιτισμού. Που τον ήξερε τον...φιλότεχνο οικονομολόγο η κυρία Κονιόρδου; Και με ποιά λογική αντικατέστησε με τον Μηλιό έναν σκηνοθέτη, τον ιδρυτή του θεάτρου Νέου Κόσμου κύριο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, που είχε διοριστεί επίσης από τον Σύριζα τον περασμένο Απρίλιο.

Θέλουμε Μηλιό, ξανά στα παράθυρα των καναλιών! Να μας μιλάει όχι για το πως θα βγούμε από την κρίση, αλλά πως θα μπούμε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για να βλέπουμε αρχαίες, όχι σημερινές τραγωδίες.

Διαβάστε ακόμα:

Η εκλεκτή κωλοτουμπίστρια του Αλέξη