ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Έπεσα σε παρέα κομουνιστών. Όχι του ΚΚΕ, ούτε της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που αυτοί κάνουν εμετό, μόνον με το όνομα «Τσίπρας». Φαγητό σε σπίτι φίλου και από τα πέντε ζευγάρια τα τρία ήταν κομουνιστές του Σύριζα. Γνωστό, άλλωστε, ότι το 90% των στελεχών, των μελών του Σύριζα ήταν και παραμένουν κομουνιστές. Προέρχονται από νεολαίες και φοιτητικές παρατάξεις κομουνιστικές, όχι απλά αριστερές.

Όσο μεγάλωναν οι ώρες της βραδυάς, βοηθούσε και το καλό αγιορίτικο κρασί του οικοδεσπότη, άνοιγε η κουβέντα. Αυτά που άκουσα από τα στόματα των συριζαίων, που σήμερα κρατάνε αποστάσεις από το κόμμα, ήταν φρικιαστικά. Μιλάμε για τέρατα. Της πλάκας είναι όλα όσα λένε σε βάρος του Τσίπρα οι Μητσοτάκηδες και οι Γεωργιάδηδες. Οι σύντροφοι της παρέας ξεβράκωσαν τον Τσίπρα, όπως οι Ρωμαίοι φαντάροι τον Χριστό, και τον κάρφωναν με μπετόπροκες στο γυμνό από κάθε αριστερό ρούχο κορμί του.

Γιατί αναφέρω το σκηνικό; Διάβασα τη συνέντευξη της συντρόφισσας Νάντιας Βαλαβάνη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, στα Νέα. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών, στην πρώτη κυβέρνηση του Σύριζα, λέει:

-Το συγκλονιστικό «Όχι» στο δημοψήφισμα πετάχθηκε στα σκουπίδια.

-Ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση με μία προγραμματική δέσμευση: Συμφωνία απεμπλοκής από τα μνημόνια στο πλαίσιο της ευρωζώνης, εάν υπάρξει ωστόσο θέμα επιβίωσης του λαού, το ευρώ δεν είναι ταμπού. Μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, χωρίς καμία συζήτηση, το δεύτερο μέρος εξαφανίστηκε. Αυτό είχε ολέθριες συνέπειες.

-Δεν έχει σημασία τι ήσουν ή ποιός λες ότι είσαι. Αυτό που σε διαμορφώνει είναι η πολιτική που υπηρετείς. Και ο Σύριζα σήμερα υπηρετεί τρίτο Μνημόνιο, λιτότητα, στέρηση κυριαρχίας - μία άγρια νεοφιλεύθερη δεξιά πολιτική. Γι’ αυτό «κυβέρνηση αριστερών» δεν σημαίνει και «κυβέρνηση της Αριστεράς».

-Το τρίτο Μνημόνιο μ’ έναν καταιγισμό μέτρων λιτότητας, εκχώρησης των υπολειμμάτων κυριαρχίας και «απαλλοτρίωσης» του δημόσιου πλούτου αλλά και του ιδιωτικού των μεσαίων στρωμάτων, συνιστά παράδοση των όπλων.

ΑΥΤΑ μας λέει η συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη χωρίς καμία σκέψη απολογίας. Ότι κι αυτή έχει ένα μερίδιο ευθύνης, μετά από τόσα χρόνια δράσης πρώτης γραμμής στον Σύριζα, στην ανάδειξη ενός κωλομπαρίστικου κομματικού μορφώματος, που ενεργεί ως αρπακτικό της εξουσίας.

Τι λέει ο Τσίπρας για τους πρώην συντρόφους και συντρόφισσες, τις Βαλαβάνισσες και τους Βαλαβάνηδες; Τους γράφει στα παπάρια του. Στα αριστερά παπάρια του. Και τα δύο τα έχει αριστερά.

Διαβάστε ακόμα:

Αγιος Βασίλης με δώρα ο Τσίπρας