ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ;

 

Από φάτσα δεν κόβω το άτομο στην κατηγορία εκείνων που θαρρούν ότι παίρνουν κουράγιο και ζωή μονάχα από το ποτό. Έστω και από ανέρωτο ουϊσκυ, από κρασί από τα κτήματα του. Όπως από φάτσα ο σύντροφος Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μου εμπνέει καμία, μα καμία εμπιστοσύνη για υπουργός οικονομικών.

«Δεν μ’ αρέσει καθόλου να πίνω νερωμένο το κρασί μου...» είπε ο σύντροφος Ευκλείδης, και αναρωτιέσαι αν το πίνει στο υπόγειο καρβουνιάρικο και αν τον πλησιάσεις πολύ κοντά θα μυρίσεις ρετσίνι στο στόμα του.

Όχι. Άλλο εννοεί, μάλλον. Ότι είναι γνήσιος στην ιδεολογία του. Στις θέσεις του. Μην πάει ο νους ότι όλη του η ζωή είναι αδειανά μπουκάλια. Με κρασοποτισμένο κεφάλι, γερό ποτήρι που λέμε, που πίνει τσίπουρο ραψανιώτικο και ηρωϊκά το στέλνει νεράκι μέσα του, τονωτικό και στα όρθια, γνωστός σ’ όλα τα κρασοπωλεία.

Διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση με τους δανειστές. Και ο σύντροφος Ευκλείδης, αφού τράβηξε τρεις-τέσσερις γερές γουλιές και στανιάρησε είπε ότι η σωστή έκφρασή είναι ''Βάζω νερό στο κρασί μόυ'', δηλαδή ότι δεν μπορούμε παρά να βρούμε μία λύση συμβιβαστική με τους δανειστές.

Σκνίπα ήταν ο Τσίπρας, τα είχε κοπανήσει και χωρίς καλό μεζέ, όταν έλεγε «Θα τα σχίσω τα μνημόνια...».

Διαβάστε ακόμα:

Αγιος Βασίλης με δώρα