Η «ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ» ΕΧΕΙ ΕΠΕΤΕΙΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο». Είναι η περιβόητη ατάκα που βγήκε στον αέρα από το στόμα πολιτικού, του οποίου η πορεία ήταν απόλυτα πρωταγωνιστική τόσο πριν τη δικτατορία όσο και τη μεταπολίτευση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 11 Ιανουαρίου, σα σήμερα το 1989, είπε την ιστορική φράση:
«Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο»
Υπερβολή; Ψέμα; Δικαιολογία; Τίποτα απ' αυτά, απλά πρόκειται για διαπίστωση, μάλιστα η οποία στις μέρες μας επιβεβαιώνεται, σε καθημερνή βάση. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες παρουσιάζεται αύξηση των ψυχικώς πασχόντων. Γιατί; Για ποιο λόγο; Το 20% απ' αυτούς που φθάνουν στην απελπισία και την τρέλα οφείλεται στις δημοσκοπήσεις. Το 93% λόγω απογοήτευσης για την πορεία της χώρας. Το 62% από την οργή για την εξαθλίωση, άλλοι λόγω φόβου ή ντροπής για τα συμβαίνοντα. Ποιος φταίει;
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμίζω ότι είχε αποφανθεί ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (της ΕΕ) δρα ως μόνιμος ζουρλομανδύας». Ένας άλλος... ειδικός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να διορθώσει τον υπουργό οικονομικών κάνοντας λόγο για «δίγλωσση κυβέρνηση και σχιζοειδή συμπεριφορά Τσακαλώτου». Ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «θα χρειαστεί να παρέμβει ψυχαναλυτής».

Αντ’ αυτού, όμως παρενέβη το Μαξίμου με μία άκρως... επιστημονική γνωμάτευση: «Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι "η επιστολή Τσακαλώτου ήταν κατάπτυστη", μετά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει στην ίδια συνέντευξη, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...».

Ο Γιάννης Πανούσης το είχε προβλέψει από τις 19 Ιουνίου 2015, ενώ ήταν ακόμη αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι πολιτικοί, είχε πει ο εγκληματολόγος πρώην υπουργός, πρέπει να εξετάζονται από ψυχίατρο «για να μη γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο»! Μνήμη Καραμανλή!!!


Διαβάστε ακόμα:

Οι καλλιτέχνες εγκαταλείπουν τον Σύριζα