ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΞΥΔΑΚΗ

 

Αιφνιδίασε, λένε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, κύριος Νίκος Ξυδάκης. Μαλακίες, λεω εγω. Σοκ, λένε, από τον Ξυδάκη, τον πρώην υπουργό πολιτισμού και εξωτερικών, με τον Σύριζα, βέβαια. Μαλακίες, λεω εγω ξανά μανά. Βόμβα, λένε, από τον Ξυδάκη επειδή ο σύντροφος έκανε λίγο για τη δραχμή. Μαλακίες. Εναντίον Ξυδάκη αντιπολίτευση και υπουργοί ακόμα. Μαλακίες.

Μεγάλη σημασία έχει το πως μεταδίδεται μια είδηση. Το πως σχολιάζεται μια είδηση.

Ο Ξυδάκης, λοιπόν, είπε να το συζητήσουμε το θέμα της δραχμής, να προετοιμαστούμε τι μας περιμένει. Κι όλοι οι άσχετοι μίλησαν για μπόμπα, ομώς χωρίς να πλησιάσουν την ουσία του ζητήματος.

Κατ’αρχήν, ποιός είναι ο Νίκος Ξυδάκης; Σπούδασε οδοντίατρος, το’ ριξε στη φιλοσοφία και την τέχνη και, τελικά έγινε δημοσιογράφος σε υψηλή θέση στην Καθημερινή. Και, το πιο σημαντικό, είναι στέλεχος του Σύριζα.

Αρα; Ποιά είναι η ουσία του θέματος;
Μας κυβερνάει ενα ρεμπέτ ασκέρι. Τι θα πει αυτό; Ασκέρ στα τούρκικα είναι μια ομάδα στρατού, και στα ελληνικά σημαίνει με «ομάδα» που μοιάζει περισσότερο με όχλο.

Έτσι που λες. Ρεμπέτ ασκέρι. Ενα ασκέρι ρεμπέτηδων, αυτό είναι ο Σύριζας. Δεν είναι κόμμα, κάτι συγκροτημένο, αλλά ασκέρι. Ο,τι θέλει λέει ο καθένας. Ναι στη δραχμή, όχι στη δραχμή. Δεν πάμε για εκλογές, η λύση είναι η εκλογές.

Αυτή είναι η ουσία. Όχι πως αυτός ο Ξυδάκης είναι υπέρ της δραχμής, αλλά οτι ο σύριζας δεν είναι κόμμα, δεν έχει κομματική γραμμή ακόμα και στα εθνικά θέματα αιχμής.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΑΤΕΙΑ