ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μετά τον πόλεμο θεωρούνται αμερικανοκίνητοι. Γνωστό και κατανοητό. Κάθε μικρή και αδύναμη χώρα το πρώτο που θέλει είναι η πλάτη της να ακουμπάει σ’ έναν ισχυρό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η εξαίρεση. Γνωστό και κατανοητό, κι αυτό. Αριστερός είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός και επειδή στην πολιτική του πορεία και στην ιδεολογία του η συνέπεια ήταν και παραμένει αμετακίνητη, ακλόνητη, γι’ αυτό κράτησε στάση ανεξάρτητη από την πλανηταρχία.

Με τον Τραμπ, όμως, τα πράγματα άλλαξαν! Ο Τσίπρας, ο αριστερός δεν είναι απλά αντιαμερικάνος, είναι και ενάντια της Ευρώπης του καπιταλισμού και των μνημονίων. Να, γιατί αποδέχθηκε να «συνεργαστεί» με τον νέο πλανητάρχη, τον Τραμπ, στον αγώνα τον καλό ενάντια της Ευρώπης που ποδηγετεί η Γερμανία.

Μόνον κρυφό δεν είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διαλύσει την Ευρώπη. Να υπονομεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επόμενο ήταν να επιλέξει για «εργαλείο» κατάλληλο τον Τσίπρα, ο οποίος δύο χρόνια έχει δώσει τις εξετάσεις του. Κατάφερε να αποδιαλύσει την Ελλάδα.

Χάρη σ’ αυτά τα προσόντα του πρωθυπουργού-καταστροφεά της Ελλάδος, ο Τραμπ με εμπιστοσύνη έχρισε συνεργάτη του τον πρόεδρο του Σύριζα.

-Ποιός είναι αυτός ο περίφημος Τσίπρας;

Αυτό ρώτησε ο Τραμπ όταν από το επιτελείο του πρότειναν να κάνουν deal με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πηδήξει την χώρα του και δεν ανοίγει μύτη. Τουμπεκήδες οι Έλληνες, όλοι σούζα. Τους κάνει τη ζωή πατίνι ο Τσίπρας, κι αυτοί δεν αντιδρούν

-Σοβαρά;... , απόρησε ο Τραμπ.

«Ναι, αρχηγέ! Φόρους στους φόρους βάζει ο Τσίπρας στους Έλληνες και παραμένει ακλόνητος στη θέση του. Και δεν γουστάρει την Ευρώπη!»

-Ε, αυτός είναι ο άνθρωπός μας!..., ανέκραξε ο βαψομαλιάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΡΙΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ