ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΤΣΑ

 

Συνεχίζει το θέατρο ο σκληροπυρηνικός κομουνιστής του Σύριζα Νίκος Φίλης. Γιατί, όχι; Αφού τον αβαντάρουν άσχετοι, πουλημένοι, στο λογαριασμό κι άλλοι ψάξε βρες τι βιόλα βαράνε, παρουσιάζοντας τον πρώην υπουργό ως... διαφωνούντα με τον Τσίπρα.

Θέατρο. Παιχνίδι κάνουν και στα σίγουρα. Να χάσουν αποκλείεται. Πόσο θα βγουν κερδισμένοι, θα δείξει η μπίλια που θα κάτσει.

Και ο Φίλης, από κούνια στο κόμμα, το παιχνίδι το ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτό λέει, ότι ναι μεν έχω τις θέσεις μου, τις προτάσεις μου, όμως δεν έπαψα να στηρίζω τον Τσίπρα. Πήρες πρέφα;

Είμαστε αριστεροί, σου λέει ο Φίλης, όμως όχι μονολιθικοί. Κι είμαστε δυνατοί ως κόμμα επειδή αντέχουμε και την κριτική εκ των έσω. Δεν τρέχει τίποτα να διαφοροποιηθώ από τη γραμμή του κόμματος, της κυβέρνησης.

Παραμύθια. Μην τρελαθούμε, ότι ο Σύριζα έχει... γραμμή. Ότι έχει... συνέπεια κυβερνητική.

Επί του θέματος. Να κάνουμε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, προτείνει ο Φίλης, ο... διαφωνών με τον Τσίπρα. Να συνεργαστούμε με την θείτσα την Φώφη. Και τα λέει αυτά ο Φίλης χωρίς να ντρέπεται.

Ο μαλάκας ο λαός, δηλαδή, ψήφισε σύριζα για να διώξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι έρχεται σήμερα ο Φίλης και λέει να τα βρούμε με την Φώφη. Γιατί όχι, λέω εγώ, και με τον Κούλη. Σε τι, δηλαδή, διαφέρει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ; Σε τίποτα.

Γιατί ο σύριζα διαφέρει σε τίποτα από τη ΝΔ; Διαφέρει, αφού... πλακώνονται στην Βουλή Κούλης και Αλέξης. Όπως μια ζωή πλακωνόντουσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διότι είχαν... ιδεολογικές διαφορές, αλλά κάποια στιγμή ζευγάρωσαν για να σώσουν το τομάρι τους.

Αυτό λέει ο Φίλης, που δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας. Να τακιμιάσουμε με το ΠΑΣΟΚ για να σώσουμε το τομάρι μας. Να κρατηθούμε κι άλλο στην εξουσία. Με τη συνεργασία να εξαγνίσουμε το ΠΑΣΟΚ που βρωμάει και το ΠΑΣΟΚ να εξαγνίσει κι εμάς που βρωμίσαμε κιόλας σε δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ;