Η ΜΑΡΙΑΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί παραμονές, και πολύ πριν από τις εκλογές, τις κάθε εκλογές πέφτει ατελείωτο σάλιο και μελάνι. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τίποτα, μα τίποτα δεν αλλάζει επειδή θα βγει πρώτο αυτό το κόμμα, αυτός ο πολιτικός. Ακροδεξιός, φιλοδεξιός, δεξιός, κεντροδεξιός, κεντροαριστερός, αριστερός, ακροαριστερός. Όποια ταμπέλα φοράει, του φορέσουν.

Σήμερα γίνονται οι εκλογές στην Ολλανδία. Και η «κινδυνολογία» έχει υποχωρήσει επειδή τελικά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το PVV, το ακροδεξιό κόμμα για την Ελευθερία φαίνεται να χάνει την πρωτιά. Προηγείται το κεντροδεξιό VVD του από το 2010 πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε.

Η έκπληξη αναμένεται από το αριστερό και πράσινο κόμμα του 31χρονου μαροκινής καταγωγής Γέσε Κλάβερ, ενα κωλομπάρεμα οικολογίας, αριστεράς και φιλοευρωπαϊσμού.

Παίζει μπάλα και η 45χρονη Μάριαν Τίμε, βουλευτίνα από τα 34 της, αρχηγός του κόμματος για τα δικαιώματα των ζώων. Αυτά γίνονται μόνον στην Ολλανδία. Κόμμα υπέρ των ναρκωτικών. Κόμμα υπέρ της παιδεραστίας. Το Μαράκι όποτε μιλάει στην Βουλή κλείνει την ομιλία της με τη φράση-κλισέ: «Τελικά, είμαστε της άποψης ότι πρέπει να κλείσει η βιομηχανία της κτηνοτροφίας».

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΤΙ... ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ