ΦΡΙΚΙΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 

Όσο κι αν έχει αδυνατίσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αν δει τη σωματάρα του στον καθρέπτη είναι απίθανο να μη μελαγχολήσει. Αποκρουστικό θέμα τα περιττά κιλά. Και αφού πέρασε τα 60 χρόνια, είναι απίθανο ο άνθρωπος να αποκτήσει αναλογίες μοντέλου, όπως θα ήθελαν η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά.

Η εικόνα του γυμνού Κώστα Καραμανλή είναι λιγώτερο αηδιαστική από την παρουσία του ως πολιτικού άνδρα. Η πολύ πρόσφατη απαλλαγή των κατηγορούμενων στο «Σκάνδαλο Βατοπεδίου» ξεβρακώνει τον πρώην πρωθυπουργό. Ξεγυμνώνει την ανυπαρξία του, την ανευθυνότητα του, στοιχεία που πραγματικά χαρακτήριζαν την αρχηγία του στη ΝΔ και την πρωθυπουργία του.

Συγκεκριμένα πράγματα. Με την αθώωση Εφραίμ, Αρσένιου και σία για το «σκάνδαλο» που έγινε επί των ημερών του, ο Καραμανλής μίλησε για σκευωρία, συκοφαντία, σπίλωση, ότι έλαμψε η αλήθεια, ότι ταλαιπωρήθηκαν αθώοι άνθρωποι. Κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Πρωθυπουργός το 2008 ο Καραμανλής είπε επί λέξει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σε ομιλία του στην Βουλή: ''Όλα αυτά τα σκανδαλώδη που έγιναν στην υπόθεση Βατοπεδίου πλήγωσαν τους πολίτες. Είναι μια θλιβερή ιστορία που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου, εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του κράτους, ενέπλεξαν φορείς και υπηρεσίες. Προσωπικά είχα υποτιμήσει το πρόβλημα. Λάθος μου''.

Είσαι ο μαλάκας αν αναρωτιέσαι πότε έλεγε την αλήθεια ο Καραμανλής. Το 2008 όπου αναγνώριζε το σκάνδαλο, και τις ευθύνες του, και έριχνε μαζί ευθύνες στους Εφραίμ, Αρσένιο. Ή, σήμερα που χαρακτηρίζει ανύπαρκτο το «σκάνδαλο». Πότε, λοιπόν, λέει την αλήθεια ο Καραμανλής; Ποτέ!

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Ένας πολιτικός χάλιας. Της πλάκας. Ούτε ήξερε τι του γινόταν, ούτε έμαθε ποτέ. Γιατί; Επειδή δεν ασχολούνταν. Ούτε αλήθεια λέει, ούτε ψέματα. Ξέρει μόνον ένα πράμα. Να λέει αυτά που δεν εννοεί. Σ’ όλα τα θέματα! Για το κυπριακό, για τη σχέση μας με την Τουρκία, με την ευρωπαϊκή ένωση, για κάθε θέμα.

Αυτή είναι η αλήθεια! Στην Ελλάδα γίνεται πρωθυπουργός και κάποιος που δεν λέει την αλήθεια. Που δεν λέει ούτε το ψέμα. Που, επειδή δεν παρακολουθεί τα θέματα, παρλάρει αέρα πατέρα. Αν πεις ότι άλλα έλεγε χθες, άλλα σήμερα, τότε παίρνεις στα σοβαρά τον Καραμανλή. Τον άνθρωπο που ποτέ δεν αντελήφθη ότι ήταν πρωθυπουργός.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΕ ΑΚΟΜΑ