ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Ξεκάθαρα πράγματα. Και λακωνικά. Χωρίς σάλια. Ο αποδυτηριάκιας έχει δώσει αρκετές φορές το σεβασμό του στον Νίκο Μπελογιάννη, και στη μνήμη του. Διότι ο μακαρίτης ήταν αγνός. Και έχασε τη ζωή του για τα πιστεύω του.

Σεβασμός, όχι καπηλεία. Δεν είναι όλοι οι αριστεροί αγνοί όπως ήταν ο Μπελογιάννης. Αγνούς, κρυστάλλινούς βρίσκεις σε χιλιάδες χιλιάδων άλλων αριστερών. Όπως καθάρματα του κερατά υπάρχουν και στην αριστερά. Όπως «Μπελογιάννηδες», έστω όχι εκτελεσθέντες, υπάρχουν στην άλλη πλευρά

Άλλο σέβομαι τον Μπελογιάννη κι άλλο απαγορεύω σε κάποιον να τον χαρακτηρίζει αρχισφαγέα. Και όπως αλλοιώς γουστάρει. Αυτό θα πει ελευθερία λόγου. Ο καθένα είναι ελεύθερος να εκφραστεί. Και να ξεφτυλιστεί.

Με ποιό δημοκρατικό δικαίωμα ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης απαγόρευε στον χρυσαυγίτη βουλευτή τάδε να υποστηρίξει όσα θεωρεί πώς αξίζουν στον Μπελογιάννη. Και έδωσε εντολή να διαγράφουν οι χαρακτηρισμοί του χρυσαυγίτη τάδε για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Ο προσωπικός μου ήρωας του 1821 είναι ο Γιώργαρος ο Καραϊσκάκης. Τι αξία έχει η κουβέντα μου αν μου στερεί κάποιος δημοκράτης την ελευθερία να χαρακτηρίσω προδότη και τσιράκι του σουλτάνου τον Καραϊσκάκη, αν τέτοιον τον θεωρούσα.

Νομιμοποιείται πολιτικά ο τάδε χρυσαυγίτης να στολίσει τον Μπελογιάννη. Είναι της απέναντι πλευράς. Όχι και ο Τσίπρας. Δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά με την κυβερνητική του συμπεριφορά να υμνεί τον Μπελογιάννη. Το κάνει διότι είναι πεθαμένος. Αν ζούσε ο Μπελογιάννης ΔΕΝ θα τολμούσε να πει ούτε μία ατάκα υπέρ του ο πρωθυπουργός. ''Δεν ντρέπεσαι να μιλάς ως αριστερός;'' θα του έλεγε ο Μπελογιάννης.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΕΝΤΥ