ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΡΟΜΟ - ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

 

Πήρε φωτιά το σύστημα με ανάρτηση της πλάκας ιστορία αριστερού δημοσιογράφου. Πήραν στα σοβαρά μία μαλακία του και άρχισαν τους... ψιθύρους και τις γνωστές στο βιότοπο της αριστεράς υποψίες, συνωμοσίες, που και να έχουν βάση είναι για κλωτσές. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο συνταξιούχος Γιώργος Φιλιππάκης έγραψε '' Γουστάρω να κάνανε το ίδιο και στον ξεπουλημένο Στουρνάρα...''. Δεν είπε ''γουστάρω'', είπε ''δεν θα μ' ενοχλούσε...'', για να είμαστε ακριβείς.

Ποιός είναι αυτός ο Φιλιππάκης;. Εδώ σταματάει η κουβέντα. Διαφορετικά, αν κάποιος ψάχνει, αν λάβει υπ' όψιν ό,τι κυκλοφορεί τα τελευταία 40 χρόνια, τότε θα πέσει σε χοντρό λάκκο. Με ρουφιανιές, με καρφώματα στο κόμμα, στην ασφάλεια, σελίδες γνωστές και αδιάβαστες στα κιτάπια της αριστεροσύνης.

Το παλληκάρι, λέμε για τον Φιλιππάκη, που εύκολα θαρρώ ότι αστειεύεται με την... ευχή του για τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Στουρνάρα, ήταν μέλος του ΚΚΕ και στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έκανε μεταγραφή από τον Ριζοσπάστη στην Αυγή του ΚΚ Εσωτερικού, για να καταλήξει να εργάζεται στα κανάλια της διαπλοκής.

Επί του θέματος. Είπαμε. Η πλάκα! Με συνέλαβαν, γνωστοποίησε ο πρώην αστυνομικός συντάκτης και σήμερα συνδικαλιστής Φιλιππάκης. Όχι, δεν μ' έχουν πιάσει ακόμα, όσο πίνω τον καφέ μου. Και κάποιοι περίεργοι βρήκαν την ευκαιρία να αμολύσουν ιστοριούλες του παλιού καιρού... Ε, να πούμε και την παροιμιώδη σοφιστεία... Μ' αυτά και μ' εκείνα περνάει ο καιρός.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΛΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ