ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Γίνεται πρωθυπουργός το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος, μόνον αυτός, και χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις δεσμεύσεις του προεκλογικά, αποφασίζει όπως γουστάρει.

Στη δημοκρατία ο κυβερνήτης της χώρας εκλέγεται, όμως απολύτως και ολοκληρωτικά αυτός αποφασίζει πώς θα διαχειριστεί σε οικονομικό επίπεδο την εξουσία του. Ας κάνουν απεργίες οι συντεχνίες, ας μουρμουρίζουν τα προβατάκια που το παίζουν βουλευτές.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της Ελλάδος την περίοδο 1981-89 από τον Ανδρέα Παπανδρέου; Μιλάνε οι αριθμοί. Παρέλαβε άλφα χρέος, παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη βήτα χρέος.

Δεν υπάρχει πρωθυπουργός στην Ελλάδα, μέχρι που υπογράφτηκε το μνημόνιο, που να μην ολοκλήρωσε τη θητεία του, τετραετή ή λιγότερο, με χρέη μεγαλύτερα απ’ όσα όταν ανέλαβε. Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Παπανδρέου ξανά, Σημίτης, Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, είναι κατάλληλος πρωθυπουργός αφού πλέον μας γλυτώσει ο… Τσίπρας από τα μνημόνια. Γιατί; Το απόδειξε ο καναλάρχης στον Παναθηναϊκό. Μετά από θητεία πέντε χρονών παρέδωσε την ΠΑΕ με χρέη μεγαλύτερα απ’ αυτά που είχε το 2012.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ Η ΤΑΣΙΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣΟΣ