ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΙΡΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 


Ποιος θα πίστευε πως 55 χρόνια μετά την προβολή της ταινίας «Ο ξυπόλητος πρίγκηψ» με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, στην οποία ο Βουτσάς υποδυόταν Σαουδάραβα σεΐχη που μοίραζε ρολόγια στους Έλληνες υποτακτικούς και διψασμένους για πετροδολάρια, το 2017, το ίδιο σενάριο θα διαδραματιζόταν και στην πραγματικότητα της σημερινής κυπριακής βουλής. Και όμως, μία ομάδα Κυπρίων βουλευτών, από όλα τα κόμματα παρακαλώ, πιάστηκε στα πράσα για δωροληψία από εμίρη του Κουβέιτ.

Ως νέος Κώστας Βουτσάς μοίρασε στους κυρίους και στις κυρίες της κυπριακής βουλής πανάκριβα ρολόγια μάρκας Τag Heuer, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 1.500 έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα με τα μπριγιάν τα οποία τα κοσμούν.

Το σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Πολίτης», προκαλώντας αμηχανία και στον πρόεδρο της κυπριακής βουλής, ο οποίος ήταν βεβαίως και παραλήπτης τέτοιου ρολογιού. Επειδή, και κυρίως μετά τα capital controls στην Κύπρο, υπήρχε στα χαρτιά εκφρασμένη πολιτική ευαισθησία για θέματα δωροληψίας ή δωροδοκίας, το ζήτημα προσέλαβε αμέσως διαστάσεις. Στην ομάδα των βουλευτών δεν περιλαμβάνονται μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», αλλά και μέλη του κόμματος της Αριστεράς, η οποία τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα διατηρούσε το ηθικό πλεονέκτημα.


Δεν έχει ακόμα καταδειχθεί αν τα πανάκριβα ρολόγια είχαν ή θα έχουν σχέση και με πανάκριβες συμφωνίες, αλλά επειδή στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και αιώνες υπάρχει συστηματικό δούναι και λαβείν, καθότι όλοι παιδιά της Φοινίκης είμαστε, το ζήτημα επιδέχεται...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr