ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MADE IN AMERIKA

 

Το μαύρο χαβιάρι δεν εντάχθηκε ποτέ στο κλασικό εδεσματολόγιο της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί σεφ προτιμούσαν πάντα ή να ακολουθούν τις συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας του Τέξας ή τις εκδοχές της ιταλικής γαστρονομίας. Πολύ αργότερα προστέθηκε στο μενού και η λατινοαμερικάνικη κουζίνα. Μόνο σε κάτι φυλακές της Πενσυλβάνια και της Ν. Υόρκης όπου ζούσαν Ρώσοι και Ουκρανοί εμιγκρέδες το χαβιάρι αποτελούσε συστατικό στοιχείο στο τραπέζι.

Τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν αρκετά πριν από τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές και αυτήν τη φορά το «χαβιάρι» εντάχθηκε και στο επίσημο μενού της ομάδας που διηύθυνε την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Το πρόβλημα είναι ότι το «χαβιάρι» εισαγόταν στις ΗΠΑ χωρίς «δασμούς». Οι Αμερικανοί είναι πολύ ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα, ιδιαίτερα όταν το ζήτημα αφορά σε χρήμα και εξουσία.

Τελικά, το πρόσωπο-κλειδί σε αυτήν την υπόθεση των επαφών της ομάδας Τραμπ με τη Μόσχα ήταν ένας Έλληνας εξ Αμερικής με το όνομα που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές: «Γιώργος Παπαδόπουλος». Ο Τζορτζ έφτασε ψηλά και κατέληξε σύμβουλος του σημερινού προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να ομολογήσει ότι είπε ψέματα στο FBI. Όλα κι όλα, οι Αμερικανοί μπορεί να ανέχονται τα πάντα, αλλά όχι και να προσβάλλεις τα ιερά και τα όσια του οικοδομήματος του μακαρίτη Χούβερ. Εκεί τα πράγματα στράβωσαν. Ποιος είναι όμως ο Τζορτζ Παπαδόπουλος;

Ας παρακολουθήσουμε τη σύντομη ανάλυση του γερμανικού Der Spiegel Online, όπως τη μεταδίδει η Deutsche Welle...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr