ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΔ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

«Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την ΝΔ» η περήφανη απάντηση της συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά, όταν την ρώτησαν στο debate σχετικά με την πιθανότητα μεταεκλογικής συνεργασίας της κεντροαριστεράς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμίζω ότι παραμονές εκλογών, συγκεκριμένα μέχρι και την ημέρα των εκλογών του 2012, ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν θα συνεργαστούμε με την ΝΔ του Σαμαρά…».

Την επόμενη των εκλογών έγινε η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό έπρεπε να γίνει.Λέμε, όμως, τα παραμύθια που αμολάνε οι άνθρωποι. Που πιθανόν να μην είναι και παραμύθια, να τα εννοούν, όμως τι σημασία έχει όταν αυτά που λένε αποδεικνύονται στην πράξη αέρα κοπανιστός.

Επί του θέματος. Μετά από αρκετές, στο παρασκήνιο βέβαια, επαφές της λεγόμενης κεντροαριστεράς και του Μητσοτάκη, η υπόθεση έχει κλείσει. Οριστικά. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει. Μέχρι ακλομα και ποιοι θα γίνουν υπουργοί από την κεντροαριστερά στην αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ.

Τελειωμένη ιστιρία είναι αυτή. Είτε από τις προσεχείς εκλογές βγει με αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης, είτε όχι. Στο «σχήμα», μάλιστα, παίζουν πολύ δυνατά και δύο ονόματα κατ’ ευθείαν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπερδεύονται σήμερα σ’ αυτήν την αστειότητα της κεντροαριστεράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ό,τι πιο δυνατό κυκλοφορεί στην πιάτσα, και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Κυριάκος στη ΝΔ θέλει χρώμα από την κεντροαριστερά.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΓΙΑ... ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ