ΤΣΙΠΡΑΣ Η… ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ;

 

Όχι πώς δεν έχει ευθύνες ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος. Τις έχει, διότι με δική του απόφαση ανέλαβε την χρεωμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αυτός ο ίδιος την διαχειρίστηκε όχι μόνον οικονομικά, αλλά σ’ όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, επικοινωνιακά, διοικητικά.

Ο Αλαφούζος, λοιπόν, κάποια στιγμή και αφού η ΠΑΕ ήταν και παραμένει ακόμα κατά 90% ιδιοκτησίας του και προσωπικών συμφερόντων, την… παράτησε. Στα λόγια. Πρακτικά και επί της ουσίας οι οφειλές της ΠΑΕ βαρύνουν τον μεγαλομέτοχο.

Τέλος πάντων, ο Αλαφούζος «έφυγε», όσο… μπορούσε να «φύγει» διότι η ΠΑΕ είναι «μέσα» πιο βαθειά, απ’ όσο όταν ανέλαβε να την σώσει το καλοκαίρι του 2012. Ο Τσίπρας γιατί δεν φεύγει από πρωθυπουργός;

Δεν υπάρχει Έλληνας, ακόμα και συριζαίος, να του πει «Μείνε», «Μην εγκαταλείπεις». Ούτε ένα ευρώ δεν θα του ζητήσει κανείς του Τσίπρα αν παραιτηθεί. Αντίθετα, οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουν ένα όνομα…, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Αλαφούζος. Ούτε η Ελλάδα θα πάθει κάτι χειρότερο επειδή θα χάσει τον παικταρά Τσίπρα. Αντίθετα, με τη φυγή «στα λόγια» του Αλαφούζου και στην πράξη ''ας πάθει τα χειρότερα της Ιστορίας της η ομάδα'', την πληρώνει ο Παναθηναϊκός.

Τελικά. Ποιός είναι ο σωστός; Ο Αλαφούζος που εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό ή ο Τσίπρας που συνεχίζει τον… αγώνα να σώσει την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

«ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ» ΚΑΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ