ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ ''ΚΑΛΟ'' ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών Μάρτιο Σεντένο στον προεδρικό θώκο του Eurogroup φαίνεται πως αποτελεί «καλή είδηση» για την Αθήνα, μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα.
Ο κ. Σεντένο αποτελεί το κέντρο ενδιαφέροντος από χθες, με πολιτικούς αναλυτές να βρίσκουν το «πρόσωπο - κλειδί» για την αποτελεσματική έξοδο από την κρίση χρέους που πλήττει πρωτίστως τον ευρωπαϊκό νότο.

Ο οικονομολόγος, με σπουδές στο Χάρβαρντ, δεν διαθέτει μεγάλη πολιτική εμπειρία, ωστόσο του πιστώνεται η πολύ καλή πορεία της πορτογαλικής οικονομίας.

Γράφει σχετικά η Deutsche Welle:Η εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών Μάρτιο Σεντένο στην προεδρία του Eurogroup σχολιάζεται από τον γερμανικό Τύπο και οι αναλύσεις εστιάζουν στη διαδρομή του νέου προσώπου που θα διαδεχθεί στις 13 Ιανουαρίου τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ γίνονται οι πρώτες εκτιμήσεις για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στο νέο του αξίωμα.

Η εκλογή του Μάριο Σεντένο «είναι για τον οικονομολόγο και διδάκτορα το επιστέγασμα μιας όψιμης, ραγδαίας ανόδου – και ελπίδα για την ελληνική κυβέρνηση», εκτιμά το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. Το δημοσίευμα στέκεται στα εύσημα που είχε απονείμει στο πρόσφατο παρελθόν ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον νεοεκλεγέντα επικεφαλής του Eurogroup, χαρακτηρίζοντάς τον «Ρονάλντο των υπουργών Οικονομικών» της ευρωζώνης, αναγνωρίζοντας έτσι το επιτυχημένο του έργο στο πεδίο της πορτογαλικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Spiegel, «το γεγονός ότι ο Μάριο Σεντένο γίνεται ο νέος πρόεδρος του Eurogroup το οφείλει σημαντικά στη γερμανική κυβέρνηση...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr