ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ

 

Συνέχεια στην επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας δίνει ο γερμανικός Tύπος σε μια προσπάθεια να παρακολουθήσει τα δρώμενα και κυρίως τα λεχθέντα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην Κομοτηνή, εκεί όπου, όπως επισημαίνουν οι σχολιαστές, ζει μουσουλμανική μειονότητα, γύρω στoυς 100.000 ανθρώπους.

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι επευφημούν τον Ερντογάν» είναι ο τίτλος που επιλέγει ο αρθρογράφος της Hannoverische Zeitung για να μεταφέρει το ενθουσιώδες κλίμα των κατοίκων της πόλης.

«Με χειροκροτήματα, ανθοδέσμες και συνθήματα η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο, στη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα» σημειώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος. «Η επίσκεψη θεωρούνταν πολιτικά δύσκολη, επειδή η Ελλάδα και η Τουρκία εδώ και δεκαετίες ερίζουν για το καθεστώς και τα δικαιώματα της μειονότητας».

Στη συνέχεια στο άρθρο επισημαίνεται ότι η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει την μειονότητα ως θρησκευτική και όχι ως τουρκική και σημειώνεται ότι η Τουρκία εμφανίζεται κάτι ως προστάτιδα δύναμη των εκεί μουσουλμάνων, κάτι που οδηγεί συνεχώς σε εντάσεις...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr