Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

 

Τέτοια «μαγκιά» δεν την έχει κάνει άλλος. Να παρατήσει κοτζάμ Παναθηναϊκό με τη δημόσια τοποθέτηση του «Να κόψει το λαιμό της η ομάδα…». Όχι ο Αλαφούζος δεν το είπε αυτό, όμως αυτό εισπράττει ο καθένας με την «μάγκικη» απόφαση του να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό στον... Κωνσταντίνου και τους… παλαίμαχους.

Προηγήθηκε η άλλη μεγάλη ''μαγκιά'' του Αλαφουζου, το 2012. Όταν μπήκε μπροστάρης και ανέλαβε μια καταχρεωμένη ανώνυμη εταιρεία, αυτή του Παναθηναϊκού. Η μαγκιά! Ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, ούτε με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε από το πουθενά να εξυγιάνει το χώρο και με… twitts να πολεμάει την εγκληματική οργάνωση και προσωπικά τον Μαρινάκη.

Βιβλίο με ατέλειωτες σελίδες γεμίζουν όλα όσα έχει καταγγείλει προσωπικά για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού ο αγωνιστής της κάθαρσης στο πρωτάθλημα Γιάννης Αλαφούζος. Και όσα έχει αποκαλύψει το κανάλι του σε βάρος του Μαρινάκη.

Όλα αυτά έγιναν καπνός. Χάθηκαν. Ξεχάστηκαν. Σήμερα εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, κόμματα και επώνυμοι νταραβεριτζήδες της δημοσιογραφίας έχουν πάθει την πλάκα τους με την κολεγιά Μαρινάκη- Αλαφούζου.

Όχι πως δεν υπάρχει προηγούμενο να τα βρουν δυο πρώην αντίπαλοι. Συμβαίνει. Δύο αξιοπρεπείς κύριοι να πέφτουν σε κόντρα long play λόγω των αντίθετων συμφερόντων τους. Τι, όμως, συνέβη και οι Αλαφούζος- Μαρινάκης ήρθαν τόσο κοντά σήμερα και πλέον βλέπουν το αύριο τοποθετημένοι στην ίδια πλευρά.

Μια είναι η εκτίμηση. Η ερμηνεία, δηλαδή, που δίνεται για το «παύσατε πυρ» ανάμεσα σε Μαρινάκη και Αλαφούζο. Η… αγωνία τους να βοηθήσουν την Ελλάδα. Με όλες τους τις δυνάμεις, το μηντιακό οπλοστάσιο που διαθέτουν, να στηρίξουν πολιτικά τον Μητσοτάκη. Ασφαλώς, χωρίς ανταλλάγματα. Το παιχνίδι της διαπλοκής, άλλωστε, δεν το ξέρουν, ούτε και θέλουν να το υπηρετήσουν.

Αυτά λένε στο χώρο των εφοπλιστών. Στα μεγάλα γραφεία των τραπεζών. Στα επιτελεία των κομμάτων. Κι ακόμα ότι ο Μαρινάκης ήταν αυτός που έψησε τον Αλαφούζο, να γίνουν «δίδυμο» στον πόλεμο για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής στη χώρα. Και προβλέπεται η μεγάλη έκπληξη. Ο εξαγνισμός της ιστορικής εφημερίδας Τα Νέα, συμφερόντων σήμερα του Μαρινάκη. Το πρώην εκδοτικό συγκρότημα ΔΟΛ, που πρώτο δίδαξε στην πράξη τι εστί διαπλοκή, με ίδιοκτήτη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, πορεύεται πλέον όπως το απαιτεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Το μέτωπο της αντιδιαπλοκής ενισχύεται με τη συμμαχία Μαρινάκη- Αλαφούζου. Μήπως προκύψει και το άλλο. Όπως απομακρύνθηκε από τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος για να αφοσιωθεί στην πρωθυπουργοποίηση του Μητσοτάκη, το αυτό να πράξει και ο σύντροφος Μαρινάκης, να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Να μην υπηρετεί μονάχα τους οπαδούς του θρύλου, αλλά όλους τους Έλληνες.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΤ ΚΙΟΥΤ