ΚΡΟΤΙΔΕΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΒΟΜΒΕΣ Ο ΑΚΗΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να καταλάβει ο Άκης Τσοχατζόπουλος γιατί είχε χάσει στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για την πρωθυπουργία, σα σήμερα 18 Ιανουαρίου, το 1996. Όποιος από τους τρεις υποψήφιους ( Σημίτης, Αρσένης οι άλλοι δυο) έπαιρνε την καρέκλα του Αντρέα Παπανδρέου επιτόπου γινόταν και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός του άρρωστου συζύγου της Δήμητρας Λιάνη.

Έχασε, λοιπόν, ο μιζαδόρος Ακης επειδή δεν είχε τις ίδιες αντιστασιακές δάφνες του αντιπάλου του, δηλαδή δεν ήταν... βομβιστής επί χούντας, όπως ο Κώστας Σημίτης. Ο ίδιος ο μετέπειτα πρωθυπουργός (Ιανουάριος 1996 - Μάρτιος 2004) τον Ιούνιο του 2003 στη Βουλή δήλωσε: «Είχα πολεμήσει κατά της δικτατορίας, όταν κάποιοι κάθονταν στο σπίτι τους. Εγώ ήμουν στην παρανομία και έβαζα κροτίδες, όπως έλεγαν, εσείς τι κάνατε;...».

Έστω και καθυστερημένα η αρπάχτρα υπουργός άμυνας Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τις σχετικές κατηγορίες, αποφάσισε να γίνει κι αυτός βομβιστής. Επί δικτατορίας ο Σημίτης, επί Δημοκρατίας ο Άκης. Με βόμβες, όχι απλά κροτίδες - άκουσον, άκουσον - που έβαλε στο σπίτι του άλλοτε στενού συνεργάτη του και κατηγορούμενου επίσης για μίζες στα οπλιστικά Γ. Σμπώκου.

Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούσαν. Στο φως και στο σκοτάδι. Μη λησμονούμε ότι ο σύντροφος Τσοχατζόπουλος που δεν έχει παραδεχθεί ότι τα άρπαζε, είχε καταγγείλει ότι τον εκβίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και του ζητούσε 3 εκ. για να τον βγάλει λάδι. Τι μαθαίνει, έστω τι ακούει ο κόσμος όταν ο κόρακας γρατζουνίσει έναν άλλο κόρακα της εξουσίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ