ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

 

Για να μη ξεχνιόμαστε. Το ΚΚΕ μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή το 1936. Φοβερά πράγματα. Μιλάμε για 80 χρόνια και, ρε. Το κόμμα μετά από οκτώ δεκαετίες είναι πιο κάτω απ’ εκεί που βρισκότανε.

Θα μου πεις ότι το κυνηγάγανε. Παραμύθια, θα σου πει ο αποδυτηριάκιας. Από το 1974 που δεν το κυνηγάγανε, γιατί δεν σηκώνει κεφάλι; Άσε, ρε.

Σα σήμερα, 26 Ιανουαρίου, το 1936 πίσω από την ομπρέλα του «Παλλαίκού Μετώπου» το κομουνιστικό κόμμα εξέλεξε 15 έδρες και μέτρησε 73.411 ψήφους. Πρώτο κόμμα με 126 έδρες το κεντρώο των Φιλελευθέρων και δεύτερο το δεξιό Λαϊκό με 72 καθίσματα στη Βουλή.

Ρωτάω. Γιατί δεν αγκαλιάζει ο λαός το κόμμα του λαού. Γιατί τα ποσοστά του στις εκλογές παραμένουν σταθερά σε μονοψήφιο αριθμό; Είπαμε. Δεν είναι λόγος ότι είχε φάει κυνήγι, φυλακίσεις, εξορίες. Μήπως η εκλογική του δύναμη θα ήταν πολύ μικρότερη αν δεν είχε κυνηγηθεί.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συναισθηματικά, όχι ιδεολογικά, όχι πολιτικά, ψηφίζουν το ΚΚΕ διότι ως οικογένεια έχουν κάποιο νεκρό αριστερό από χέρι δεξιού.

Άσχετο: Πρωτομπήκε στη Βουλή το ΚΚΕ και μετά από επτά μήνες ο Μεταξάς έκανε τη δικτατορία.

Διαβάστε ακόμα:

ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ… ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;