DISINFORMATION ΚΑΙ ΣΤΟ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ''

 

Disinformation. Σε ελεύθερη μετάφραση, η παραπληροφόρηση. Το κόλπο. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δουλεύει εδώ και χρόνια και έχει ενταθεί τους τελεταίους μήνες η επιχείρηση Disinformation. Πατέντα εγγυημένη των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών δοκιμασμένη και πετυχημένη.

Τι στην πραγματικότητα σημαίνει disinformation, και ξέχνα τα λεξικά και την ετυμολογία της λέξης. Ρίχνουμε στον αέρα μια «πληροφορία», η οποία πιθανότατα είναι αληθινή, έχει βάση. Μια πληροφορία που γνωρίζουμε ότι είναι κόντρα στο λαϊκό αίσθημα. Πριν, όμως, συμβεί το τετελεσμένο, το προαποφασισθέν ο κόσμος ψυχολογικά έχει ''προετοιμαστεί'' να το αποδεχθεί, θέλει, δεν θέλει, επειδή κουράστηκε πλέον να το ακούει. Τέλος πάντων, φθάνει να το αντιμετωπίσει ως μοιραίο, ως δεδομένο.

Άλλη παραλαγή του disinformation. Αποφασίζει η Αμερική να μπουκάρει στο Ιράκ. Δεν θα το κάνει χωρίς προηγουμένως να δουλέψει το disinformation. Για ένα χρόνο, για δύο χρόνια, να πουλάει το παραμύθι ότι ο Σαντάμ έχει χημικά όπλα και έτσι στην παγκόσμια κοινή γνώμη να δικαιολογήσει την στρατιωτική επέμβαση.

Disinformation. Και παραπλάνηση είναι. Στοχεύω και μία προειδοποίηση, ίσως και απειλή. Πριν γίνει η στρατιωτική απόβαση των ΗΠΑ στην Γρανάδα έπεσε disinformation. Και όταν, τελικά, έκαναν το ντου οι πεζοναύτες, ο κόσμος δεν αιφνιδιάστηκε.

Στην περίπτωση της ''διαφοράς'' Ελλάδος και Σκοπίων. Φόρα παρτίδα αμολάνε πληροφορίες ότι έτσι κι αλλοιώς το όνομα θα περιλαμβάνει τη λέξη ''Μακεδονία''. Ε, τι διάολο θέλουν οι κωλοέλληνες που την... ψάχνουμε (ποιοι;) απ' εδώ και απ' εκεί, να καταλήξουμε στη πιο... δίκαιη λύση, για να ικανοποιήσουμε και τις δυο πλεύρες; Και, τελικά, θα κληρώσει αυτό που δεν θέλει η πλευρά της Ελλάδος, δηλαδή των Ελλήνων, οι οποίοι θα αντιδράσουν με πολύ ηπιώτερες διαμαρτυρίες (ενάντια ποίων;) μετά την εφαρμογή του Disinformation.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ