ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ!

 

Χρόνια πολλά και να τον χαιρόμαστε τον πρόεδρο της Βουλής, τον σύντροφο Νίκο Βούτση. Οι ευχές μας με μία ημέρα καθυστέρηση. Χθες 4 Μάρτη, όχι Μαρτίου για τους κανονικούς αριστερούς, όπως τέτοιος είναι ο Βούτσης, είχε γενέθλια, γεννήθηκε το 1951.

Μετά τις μίζες στα κόμματα και τους πολιτικούς από την Siemens και την Novartis, παίζει στην πιάτσα και το μαύρο χρήμα από την γερμανική εταιρεία που έφτιαξε το μετρό της Αθήνας. Τι σχέση έχει ο Βούτσης με τις μίζες; Καμία.

Τι δουλειά κάνει ο σύντροφος Νίκος Βούτσης; Κομματικός. Αυτή είναι η δουλειά του. Από φοιτητής, μια ζωή αφιέρωσε την καθημερινότητά του στο κόμμα. Στα αριστερά κόμματα. Στις αριστερές οργανώσεις. Έκανε δύο γάμους, τρία παιδιά, χωρίς ποτέ να ασχοληθεί σοβαρά με την επαγγελματική του καριέρα. Το ψωμί του, η δράση του ήταν αφιερωμένη στον αγώνα, τον ιδεολογικό.

Κατηγοράνε τα κόμματα γιατί αρπάζουν μίζες. Και πώς θα συντηρήσουν τους κομματικούς υπαλλήλους τους, το ρωτάνε; Τα κόμματα, βέβαια, επιχορηγούνται από το κράτος, δηλαδή από τους μαλάκες τους φορολογούμενους, όμως έχουν ανάγκη κι’ άλλα εκατομμύρια. Δεν τους φθάνουν τα νόμιμα πακέτα, χρειάζονται για να προσφέρουν στη δημοκρατία και το μαύρα πακέτα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεσκίσει στις μίζες. Είχαν σχεδόν νομιμοποιήσει την «προμήθεια» που έπαιρναν σε κάθε ανάθεση μεγάλου δημοσίου έργου. Χωρίς, μάλιστα, να ζητήσουν μίζα, οι ξένοι «ως είθισται» τα έσπρωχναν.

Και η φουκαριάρα αριστερά είχε τις ανάγκες της, όμως τα κόμματα της στηριζόντουσαν στις εισφορές των μελών.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ 100 ΕΚ. ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ