ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Αμάν! Το αμόλησαν το τεράστιο πρωτοσέλιδο τίτλο και έμεινα. «Πολιτική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη για το επεισόδιο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν από τους Τούρκους». Κανονικό ντέρμπυ στη Βουλή, δηλαδή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Κορυφαία σφαγή. Ποια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αύριο Κυριακή στην Τούμπα.

Κι αυτοί οι δύο, Μητσοτάκης και Τσίπρας διεκδικούν κάτι πιο σημαντικό από την κούπα στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό σκοτώθηκαν με το… στόμα. Πώς αλλιώς; Παίζουν μπάλα σε καθεστώς δημοκρατίας, δεν είναι σουλτάνοι, υποψήφιοι πασάδες, για να συλλάβουν στελέχη του αντιπάλου κόμματος ο ένας από τον άλλον.

Να μιλήσουμε σοβαρά. Οι ανεύθυνοι απέναντι στον εαυτό τους κύριοι Τσίπρας, Μητσοτάκης, θα ήταν αφελές να περίμενε κανείς να επιδείξουν υπευθυνότητα απέναντι στην Ελλάδα, στον κόσμο. Κανονικοί θεατρίνοι είναι. Show πουλάνε.

Ο Μητσοτάκης κάνει έλεγχο στον Τσίπρα γιατί κάνει αυτό, γιατί κάνει εκείνο. Ο Τσίπρας τα χώνει στον Μητσοτάκη. Στην πραγματικότητα παίζεται κόντρα στο σανίδι ανάμεσα σε Νίκο Σταυρίδη και Βασίλη Αυλωνίτη. Μόνο που δεν προκαλούν γέλιο.

Επί της ουσίας. Ο Τσίπρας και στο θέμα των δύο στρατιωτικών συμπεριφέρεται πολιτικά και εθνικά, όπως θα έκανε στη θέση του και ο Μητσοτάκης. Κι αν είχαμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, ο Τσίπρας θα του έκανε ακριβώς την ίδια αντιπολίτευση που σήμερα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και τα βουλευτάκια της πλάκας θα χειροκροτούσαν. Το θέατρο. Και κάποιοι μαλάκες που αισθάνονται πολίτες λένε: ''Καλά τα είπε ο Μητσοτάκης'', «Καλά τα είπε ο Τσίπρας». Βεβαίως καλά τα είπαν! Δεν είναι πρωτάρηδες στο ρόλο τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο... ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ