ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

 

''Άνοιξε κουτάκι με τις μαλακίες'' λέγαμε πιτσιρικάδες στην παρέα αν κάποιος απ’ εμάς πετούσε μία μπαρούφα. Όταν μιλάνε οι συριζαίοι το σωστό είναι να πεις ότι άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο τους και λένε τις αρλούμπες τους. Τις πολυμεταχειρισμένες αρλούμπες τους που τις έχουν διδαχτεί στο πανεπιστήμιο της κομματικής αλητείας.

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλος!» είπε ο υφυπουργός αθλητισμού για την απόφαση να διακοπεί το πρωτάθλημα. Ο υπεύθυνος αυτολανσάρεται ο τσαμπουκάς! Ο ασυμβίβαστος! Ο αποφασισμένος! Να κτυπηθεί με το κατεστημένο. Με τα βρώμικα συμφέροντα.

Αυτές τις αρλούμπες, λέει ο υπουργός, ο αριστερός. Αυτές τις αρλούμπες εννοεί που τις έχει στην καβάτζα, στο θησαυροφυλάκειο της παράταξης του.

Κι όμως, για κάποιους μαλάκες, περνάει αυτή η παλληκαρήσια φρασεολογία του κώλου. «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος!». Ποια είναι η αρχή, δεν μας λέει. Τρία χρόνια plus κι ακόμα παίζουν με τα ρέστα τους, ούτε καν άρχισαν, ούτε και πρόκειται να αρχίσουν την… αρχή.

Ο υφυπουργός αν είχε τσίπα ένα θα έκανε για το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη. Να παραιτηθεί. Αυτός, όμως είναι της σχολής «ενάντια στο... κατεστημένο» και γι’ αυτό συνεχίζει τον πόλεμο με τις αρλούμπες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΙΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ, ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ