Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ «ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Τα λέει και τα ξαναλέει με τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων αυτός ο μπαμπέκος ο δικός μας, ο καθηγητής κύριος Νίκος Κοτζιάς. Και τι βγαίνει; Βάζει το δίσκο στο φορητό πικ-απ που κρύβει στο σκεμπέ του και παίζει, για το… δίκαιο της Ελλάδος. Να μην υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Άντε πάλι, μία ακόμα συνάντηση του γεροντομπούλη Κοτζιά, αυτή τη φορά στη Βιέννη με τον συνάδελφο των Σκοπίων και τον 80χρονο Μάθιου Νίμιτς, που έχω βαρεθεί χρόνια τώρα να ακούω το όνομά του. Και τι θα βγει; Μία από τα ίδια. Αυτό θα βγει.

Τι άλλο να βγει με εκπρόσωπο της Ελλάδος τον Κοτζιά; Ένα άνθρωπο που δεν πιστεύει αυτό που υποτίθεται προσπαθεί να πετύχει διπλωματικά. Επόμενο είναι. Το λένε και οι συνεργάτες του. Ποτέ στη ζωή του αυτός ο Κοτζιάς δεν είχε στην προσωπική του ατζέντα, πολιτικά, εθνικά, ιδεολογικά, ως στέλεχος του ΚΚΕ, το ζήτημα που η… μοίρα του ανέθεσε να διαπραγματευτεί.

Η πλευρά του ΟΗΕ, ο Αμερικανός Νίμιτς. Η πλευρά των Σκοπίων ο Δημήτρωφ. Η πλευρά της Ελλάδος, ο… Κοτζιάς. Για σκέψου. Να κάτσει να συζητήσεις μ’ έναν άνθρωπο που δεν έχει τη ψυχή και το γαμώτο να παλέψει για το δίκαιο της… πλευράς του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ