ΜΑΣ ΛΕΝΕ... ΤΙ, ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ… ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ!

 

Οι ξένοι, πλέον, προβλέπουν «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο. Δικαιολογημένα. Υπ’ οψιν ότι ένα «θερμό επεισόδιο», όσο θερμό κι αν προκύψει, ποτέ δεν σκάει στη ψύχρα. Πάντα στήνεται το σχετικό σκηνικό, η κατάλληλη ατμόσφαιρα, για να προετοιμάσει τους πάντες. Την κοινή γνώμη των δύο πλευρών, αλλά και τις τρίτες χώρες.

Η Τουρκία, λοιπόν, κλιμακώνει την «προετοιμασία» του θερμού επεισοδίου, το οποίο βέβαια πιθανότατα να μη συμβεί ποτέ. Στόχος, άλλωστε, δεν είναι αυτό το ίδιο το θερμό επεισόδιο, αλλά το ζητούμενο του εκβιασμού.

Το τι θέλει η Τουρκία είναι γνωστό. Κι αυτό είναι οικονομικό. Μόνον. Δεν είναι Ταϊλανδός επιχειρηματίας ο Ερντογάν να θέλει τον Παναθηναϊκό για να… βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Να συνέλθει η Τουρκία» μας λέει το υπουργείο εξωτερικών του Νίκου Κοτζιά. Δηλαδή; Πάλι σουρωμένος είναι ο σουλτάνος. Αυτό μας λέει. Με θολωμένο το κεφάλι του πώς να συζητήσεις με τον γείτονα.

Η Τουρκία, όμως, ο,τι κάνει, το κάνει με κρύο αίμα. Υπολογιστικά. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έδινε… συμβουλές στην Τουρκία. «Μ’ αυτά που κάνετε, σας... κακοχαρακτηρίζουν στην Ευρώπη» «Δεν είναι καλό για την... Τουρκία οι μαγκιές σας στο Αιγαίο». Κάτι τέτοια χαζά.

Σήμερα το ρίχνουν στο ρακί. Ότι παραήπιε ο Ερντογάν και μέθυσε. Και ελπίζουν να συνέλθει, για να συμπεριφέρεται σα λογικό παιδί.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΜΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!