ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι για πέταμα. Δεν βλέπεται. Άσε στην άκρη τα αίσχη τα γνωστά που αποτελούν… θεσμό. Τις αλητείες των οργανωμένων χούλιγκαν, τις διάτρητες δικαστικές αποφάσεις και το διαρκές ρεσιτάλ δυσφήμησης του ποδοσφαίρου από τους ίδιους τους μαγαζάτορες των ΠΑΕ. Περισσότερο από κάθε άλλον αυτοί, οι πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι, φτύνουν το προϊόν τους. Δημοσίως, επισήμως και επωνύμως.

Λέμε για την ποιότητα του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα. Το πιο άσχημο στη δυτική Ευρώπη. Μακράν. Κι όλοι, άπαντες, συμφωνούν ότι το ντόπιο πρωτάθλημα πάσχει στον ανταγωνισμό. Είναι χαμηλού επιπέδου. Κι έρχεται ο αρμόδιος υφυπουργός και προτείνει, και ΠΙΕΖΕΙ με… οικονομικές ενέσεις τις ΠΑΕ, κατ’ εντολήν του Τσίπρα, το νέο πρωτάθλημα να γίνει με… 20 ομάδες!!! Να γίνει ακόμα πιο... μη ανταγωνιστικό.

Η Ελλάδα δεν είναι Κολομβία των Βαλκανίων, που λένε κάποιοι εμπαθείς και αγράμματοι. Είναι η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης.

Για να πείσουν τις ΠΑΕ στο «σχέδιο πρωταθλήματος Σύριζα» εξασφαλίζουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Ποια κρατική ΕΡΤ! Το μαγαζί είναι του Μαξίμου. Με λεφτά των φορολογούμενων, και χωρίς να ερωτηθεί η ΕΡΤ, χωρίς το… δημόσιο κανάλι να αξιολογεί το σκάρτο προϊόν του πρωταθλήματος, να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά, περισσότερα απ’ όσα έδινε το καλωδιακό κανάλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ενός πρωταθλήματος πατσαβούρας και χωρίς εμπορική αξία. Για να γίνει αποκριάτικο το πρωτάθλημα με... 20 ομάδες.

Ομάδες, δηλαδή ανώνυμες εταιρείες από χωριά και από χέρι προβληματικές, θα φτιάξουν ένα μαϊμού πρωτάθλημα, για λόγους προεκλογικούς. Και πράγματι, όλο και κάτι θα τσιμπήσει ο σύριζας. Θα ψηφίσουν… αριστερά οι φανατικοί οπαδοί που από το πουθενά θα βλέπουν την ομαδάρα τους στη… βιτρίνα του ποδοσφαίρου.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ… ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ