ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

“Προδότη, πούλησες την Μακεδονία” ο ένας. “Ντροπή σου” ο άλλος. “Δώσε και την Κύπρο” ένας άλλος. Κάποιος, μάλιστα, έριξε κέρματα στον δρόμο φωνάζοντας “Πούλησες την Μακεδνία για 30 αργύρια”. Αυτά τα αντιδημοκρατικά γνώρισε ο δημοκράτης πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο Λονδίνο, έξω από το Ελληνικό Κέντρο.

Ξεχνούν οι κύριοι οι οποίοι αποδοκίμασαν τον Τσίπρα ότι είναι εκλεγμένος. Ότι είναι πρόεδρος κι όχι ιδιοκτήτης κόμματος. Άρα, δεν κάνει ό,τι του γουστάρει. Είναι δημοκρατικός άνθρωπος, άρα πριν αποφασίσει να συμφωνήσει στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” έφερε το θέμα σε συνέλευση μελών του κόμματος του και μετά στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Πρωθυπουργός σε χώρα δημοκρατική είναι ο Τσίπρας, όχι δικτάτορας. Ναι, αλλά ο Τσίπρας δεν ρώτησε ούτε τα μέλη του κόμματος, ούτε τους βουλευτές του πριν δώσει τα χέρια με τους Σκοπιανούς. Ναι, πράγματι, δεν ρώτησε, διότι ήταν… σίγουρος πως είναι επικεφαλής σε κόμμα και βουλευτές που είναι τσουτσέκια. Ό,τι τους ζητάει, θα λένε “ναι’’. Άρα;

Είναι απαράδεκτη η επίθεση στον Τσίπρα που έγινε στο Λονδίνο. Τι φταίει αυτός αν και σε ένα αριστερό κόμμα κυκλοφορούν ρόμπες. Και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες πάνε πάσο ακόμα και στα εθνικά θέματα αιχμής.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ