ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ, ΟΧΙ Η 17Ν

 

Ποια 17 Νοέμβρη; Έλα, σε παρακαλώ. Ο αληθινός τρομοκράτης είναι ο αποδυτηριάκιας, όχι ο Κουφοντίνας και ο Ξηρός. Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι τρομοκράτες δεν είναι πραγματικοί επαναστάτες διότι απευθύνονται στον λαό, δηλαδή σε μια ανύπαρκτη ιστορία. Φοβερά πράγματα. Σου είπα την υπέρτατη πολιτική αλήθεια. Ότι δεν υπάρχει λαός. Ότι δεν υπήρξε λαός. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι είναι ενιαίο και ομοούσιο μέγεθος το χάος, ο αχταρμάς που πονηρά αποκαλείται ''λαός''.

Υπάρχουν τα άτομα. Μόνον. Και η ιδανική δημοκρατία, και το κράτος, ό,τι κρατεί πολιτικά, όπως κι αν παίζει πολιτικά, δημοκρατικά, οχλοκρατικά, αριστοκρατικά, απευθύνεται στο άτομο. Απαιτεί, δηλαδή, από το άτομο να συμπεριφέρεται κοινωνικά, δηλαδή σαν κομμάτι της κοινωνίας, ανεξάρτητα αν πιστεύει στον Θεό ή τον Διάολο, στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.

Δεν μ’ ενδιαφέρει, κύριε, ποιά είναι τα πιστεύω σου. Δεν έχω το δικαίωμα να σε λογοκρίνω. Όταν, όμως, εντάσσεσαι στην κοινωνία, δεν μπορείς να αγνοείς τους κανόνες της. Δεν μπορείς, δηλαδή, με βία, με το στανιό, να επιβάλεις αυτό που εσύ θέλεις, που το θαρρείς σωστό.

Η 17 Νοεμβρίου, λοιπόν, απευθυνόταν στον κόσμο όλο. Είναι δυνατόν να συμφωνεί οοοοόλος ο κόσμος με την 17 Νοέμβρη, την 32η Ιανουαρίου, την 49η Ιουνίου; Όχι, βέβαια. Τι συμβαίνει, όμως. Αν ο αγωνιστής διακηρύξει ότι σκοτώνει, ότι παλεύει για λίγους, για μερικούς, έστω για τους πολλούς, τους περισσότερους, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δολοφόνος, όχι επαναστάτης.

Η 17Ν δεν σκότωνε για να φτιάξει πελατεία. Όχι. Έφθασε στην ένοπλη βία, στις δολοφονίες για να βρει ο λαός τον... εαυτό του. Πέη μπλού. Απεναντίας, ο αποδυτηριάκιας, ο αληθινός αρχιεπαναστάτης, όχι κάποιος Δον Κιχώτης, κάποιος ιππότης ελεεινής μορφής, γράφει για κάποιους, όχι για όλους. Κι αν δεν τον γουστάρουν κάποιοι, να! Δεν θα βγω στο κλαρί να μπουμπουνίσω κανέναν.

Αυτές οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 29 Ιουνίου, το 2002, από έκρηξη που σημειώνεται στα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins στον Πειραιά τραυματίζεται ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος στη συνέχεια θα ομολογήσει τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη». Έτσι ξεκίνησε η εξάρθρωση της οργάνωσης, που δρούσε στην Ελλάδα επί 27 χρόνια.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ 17Ν; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ» ΣΕ... ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ