Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΕΡ

 

Ο σερ της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ όταν εγκατέλειψε την ομάδα το 2013 άρχισε να ασχολείται με το Better Together. Τι είναι πάλι τούτο; Ήταν η παράταξη του «Ναί» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που έγινε στην Σκωτία σα σήμερα 18 Σεπτεμβρίου, το 2014: Να παραμείνει ή όχι στο Ηνωμένος Βασίλειο; Ο σερ Άλεξ Φέργκυουσον (1941), λοιπόν, όπως ο τραγουδιστής Ροντ Στιούαρτ, η ηθοποιός Έμα Τόμσον κι ένα σωρό άλλοι επώνυμοι Σκωτσέζοι ήταν με το «Ναι», με το Better Together, με το ''Καλύτερα Μαζί''.

Μαλακίες, λέει ο αποδυτηριάκιας. Τι θα πει Είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, όπως ο Σων Κόνερυ (1930, φώτο) και η συγγραφέας του Χάρυ Πότερ, Τζι Κ. Ροουλιγκ, και ψηφίζω «Όχι». Μιλάμε σοβαρά. Δεν υπάρχει σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία, ούτε οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, οι πιο ισχυρές δυνάμεις της γης είναι ανεξάρτητες.

Είναι τέτοιο το παγκόσμιο νταραβέρι το οικονομικό, που η κάθε χώρα για να διατηρήσει τη θέση της στο χάρτη, για να τη βελτιώσει, δεν μπορεί παρά να παίζει μπάλα εξαρτώμενη από τους άλλους, έστω κι αν οι άλλοι είναι υποδεέστεροοι.

Τελικά, οι Σκωτσέζοι μετά από 307 χρόνια αποφάσισαν να συνεχίσουν να αποτελούν κομμάτι της Βρετανίας. Ψήφισαν 3.623.344, προσέλευση 84,5%, το «Ναι» έπιασε 55,3 και 44.7% το «Όχι».

Τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο Σων Κόνερυ, σερ κι αυτός χρισμένος από την βασίλισσα της Αγγλίας, νικούσε τον σερ τσίχλα; Μετά από κάποιο διάστημα θα ξαναγινόταν νέο δημοψήφισμα διότι δεν θα τους είχε κάτσει καλά το «Όχι».

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΠΟΤΕ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ