ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΔΕΝ... ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει αλβανικά. Ούτε γουστάρει να μάθει αλβανικά, να τα μιλάει, να τα γράφει. Ναι μεν, οι Έλληνες εδώ και 600 χρόνια έχουν μ’ αυτούς, τους Αλβανούς, τα περισσότερα κολλητηλήκια, όμως… Φτάνει και περισσεύει που εκείνοι κάνουν τον κόπο να μάθουν ελληνικά, όχι εμείς αλβανικά. Να μιλούσαν αγγλικά, γερμανικά, αλλάζει.

Ο πρόλογος για το πανό στο παιχνίδι Παρτιζάν Τιράνων- Σκερντέμπεου (φώτο). Το σήκωσαν τα πρεζόνια που χαρτζηλικώνει ο αδελφός του πρωθυπουργού Έντυ Ράμα, του διευθυντή της Παρτιζάν. Το πανό αναφέρεται στο θέμα των ημερών. Τη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα.

''Ένας Έλληνας νεκρός, Ένας μπάσταρδος λιγώτερο''. Αυτό διαβάζεις στο πανό. Ποιο είναι το φοβερό; Το ντροπιαστικό. Το ελληνικό.

Στην Ελλάδα το πανό χαρακτηρίστηκε… προκλητικό. Αυτή είναι η ελληνική αρχικαραξεφτύλα. Ότι οι Αλβανοί προκαλούν. Και σκότωσαν τον λεβέντη μας και από πάνω είναι προκλητικοί. ΠΟΙΟΝ, όμως, προκαλούν οι Αλβανοί; ΠΟΙΟΥΣ προκαλούν, τους Άγγλους. Τους Γερμανούς. Τους Σκοπιανούς. Τους Τούρκους. Τους Ιταλούς. ΠΟΙΟΥΣ;

Προκαλούν, λέει, τους Έλληνες. Μπα!!! Και οι Έλληνες κάνουν το κορόιδο. Ρε, τους μαλάκες τους Αλβανούς! Δεν τα καταφέρνουν να τους προκαλέσουν. Τους Έλληνες.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΡΑΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ… ΑΛΛΟΙΩΣ