… ΟΙ ΔΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ

 

Λένε οι δανειστές στον Τσίπρα: «Κόψε κι άλλο τις συντάξεις». Στον Τσίπρα το λένε, βέβαια, αυτός είναι ο νταραβεριτζής τους. Δεν μιλάνε οι ξένοι με κανένα Σύριζα και καμία κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο δεν έχουν παρτίδες με τους πολίτες της Ελλάδος. Ο υπουργός οικονομικών απλά παίζει τον ταχυδρόμο.

Λένε οι δανειστές στον Τσίπρα: «Δεν έχουμε αντίρρηση να μην κάνεις κι άλλες περικοπές στις συντάξεις». Κι ανάλογα πράττει ο «εκπρόσωπος του λαού» Τσίπρας.

Λένε οι δανειστές στον Τσίπρα: ''Δεν σου επιτρέπουμε να κάνεις προεκλογικές παροχές στον κοσμάκη. Σου επιτρέπουμε να τους δώσεις αυτό και το άλλο επίδομα''.

Αυτή είναι η κατάσταση. Και τα πολιτικά ρεμάλια της δήθεν αριστεράς λέμε ''Εμείς είμαστε αριστεροί, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το… παλαιό πολιτικό σύστημα''. Ο δε κόσμος θα ψηφίσει έτσι ή αλλοιώς ανάλογα με το πράσινο φως στην κυβέρνηση ''τους'' από τους δανειστές.

Συμπέρασμα. Ατράνταχτο. Ο κόσμος, κύριοι μαλάκες, δεν ψηφίζει αριστερά. Ούτε δεξιά. Ούτε αντιαριστερά. Ούτε αντιδεξιά. Δημοκρατικά. Προοδευτικά. Σηντηρητικά. Όλα αυτά τα πούστικα που λένε. Ο κόσμος από τότε που βγήκε το κόλπο της δημοκρατίας, από τότε που ψηφίζει, το κριτήριο είναι ένα. Μαυρογιαλούρικο. «Τι μου δίνεις;». Ψηφίζει ο κόσμος λαμβάνοντας υπ’ όψιν τι θα πάρει, ακόμα κι αν δεν το δικαιούται.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ