ΜΕ ΦΙΡΜΑΤΟΥΣ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ

 

Δεν περνάει μέρα τέτοια εποχή και να μη βγαίνουν στον αέρα... υποψήφιοι. Ονόματα υποψήφιων δημάρχων οι οποίοι μετά τις εκλογές θα ξεχάσουν επιτόπου τη μεγάλη αγάπη τους για τον τόπο. Θα ξεχάσουν επίσης στην ίδια στιγμή την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν στα κοινά. Στην περίπτωση, βέβαια, που δεν εκλεγούν.

Πήρες χαμπάρι; Είναι έτοιμοι να προσφέρουν, να εγκαταλείψουν τη ζωή που έκαναν, να τα φέρουν όλα τούμπα για να βοηθήσουν να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών, όμως μόνο αν εκλεγούν δήμαρχοι. Διαφορετικά, και την επομένη κιόλας της κάλπης, μη τον είδατε τον παίκτη, μην τον απαντήσατε.

Ποιο είναι το πρώτο κριτήριο στην επιλογή υποψηφίων από τα κόμματα; Εδώ είμαστε.Μόνο από κόσκινο δεν περνάνε τους υποψήφιους τα επιτελεία των κομμάτων. Και γιατί να το κάνουν; Γιατί να ψάχνουν τον πιο έντιμο. Τον πιο ικανό. Τον πιο έμπειρο. Αφού ο κόσμος ψηφίζει... χολυγουντιανά, αλά star system. Τον γνωστό. Τον ακουστό. Τον διάσημο.

Και τα κόμματα πάνε πάσο τον κόσμο, που τον λένε λαό. Πάντα. Ποτέ το κόμμα, το κάθε κόμμα, ακόμα κι αυτό που λανσάρεται με... αρχές και αξίες, όταν επιδιώκει νίκη εκλογική, θα παίξει με τους όρους της αγοράς.

Ο μαλάκας ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πως ο φιρμάτος υποψήφιος είναι από χέρι ακατάλληλος. Δεν γίνεται ο ηθοποιός ή δημοσιογράφος, ο δικηγόρος ή τραγουδιστής να είναι και βουλευτής ή δήμαρχος. Ανήκει επαγγελματικά σ' άλλο χώρο, έχει άλλη σκέψη, όχι πολιτική.

Επιτέλους! Είναι μια δουλειά το δημαρχηλίκι, το βουλευτηλίκι και απαιτεί χρόνο κι όχι μόνο. Είναι δυνατόν να ψηφίζουν δήμαρχο ηθοποιό που κάθε βράδυ παίζει θέατρο και το πρωί έχει γύρισμα για σήριαλ. Δικηγόρο που τρέχει στα δικαστήρια, μια στην Αθήνα, μια στην επαρχία. Η ευθύνη δεν είναι εκείνων που εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητα τους, και μπλέκουν με βουλευτιλίκια και δημαρχηλίκια. Φταίει ο κόσμος που τον λένε λαό όταν με τη ψήφο του αναθέτει καθήκοντα σε άσχετους.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ LOBBY ΚΑΙ ΤΟ... ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ