Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠΙΣΤΩΝ

 

Να μη ξεχνιόμαστε. Καλό κάνει να θυμόμαστε κάποια πραγματάκια που ξεστραβώνουν. Βέβαια τα κόμματα και τα ΜΜΕ κάνουν το κορόιδο. Έτσι δουλεύει το σύστημα. Συστημικοί και αντισυστημικοί. Τι λέμε; Μνήμη των εκλογών του 2015, σα σήμερα 25 Ιανουαρίου. Λοιπόν.

Μας είχανε ζαλίσει τους όρχεις οι γκαλοπίστες στις πίστες των μήντια. Ποτέ άλλοτε στη Ελλάδα δεν έγιναν τόσες πολλές δημοσκοπήσεις μετά από παραγγελιές εφημερίδων και περιοδικών εν όψει της νίκης του Σύριζα. Και δεν σταμάτησαν οι αθεόφοβοι μέχρι τελευταία στιγμή να… μοιράζουν το ένα γκάλοπ μετά το άλλο. Και τι έπαιζε με τις σφυγμομετρήσεις τους;

Ούτε ένα γκάλοπ δεν πρόβλεπε πρωτιά του Τσίπρα με διαφορά περισσότερη από 6,5%. Το κωλομπαρεύανε ότι η ΝΔ είναι σε απόσταση αναπνοής, από 2 έως 4 τα εκατό. Τα exit poll; Στην χειρώτερη του Τσίπρα έδιναν στην πρώτη φορά αριστερά ένα τράτο 8,5 μονάδες και στην καλύτερη 16 μονάδες. Φοβερά πράγματα.

Η κοροϊδία των δημοσκοπήσεων, που σε όλη την προεκλογική περίοδο έβγαζαν ό,τι ήθελαν αυτοί που τις είχαν πληρώσει. Τραγικό αποκορύφωμα μια μέτρηση που, λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, την Παρασκευή, έδινε διαφορά μόλις 2,5 μονάδων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Παρεμφερή τα αποτελέσματα και πολλών άλλων δημοσκοπήσεων, που στην τελική ευθεία των εκλογών, έβλεπαν μεγάλο... κλείσιμο της ψαλίδας. Δεν υπάρχει αρχή να επέμβει; Αν υπήρχε, θα το είχε κάνει από καιρό.

Και τα εξίτ πολ δεν τα πήγαν καλά, αλλά πήραν τα σώβρακα των γκαλοπιστών οι οποίοι έχουν φτιάξει τη δική τους βιοτεχνία και παίζουν τη δική τους μπάλα. Συμπέρασμα. Ποιος ο λόγος να γίνεται παιχνίδι με το που κάθεται η βελόνα για τις προτιμήσεις του... κυρίαρχου λαού στα κόμματα, όταν δεν την... βλέπουν. Τη βελόνα.

Για την Ιστορία. Να, τι έπιασαν τα κόμματα: Σύριζα 36,34. ΝΔ 27,81. Χρυσή Αυγή 6,28. Ποτάμι 6,05. ΚΚΕ 5,47. Αν. Ελλ. 4,75. ΠΑΣΟΚ 4,65. Δεν μπήκαν στη Βουλή το κόμμα Γιώργου Παπανδρέου 2,47 και του Βασίλη Λεβέντη 1,79.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ