ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Πούτιν παίζει με τη θρησκεία στη μετακομουνιστική Ρωσία. Εξουσιαστής είναι και πουλάει το παραμύθι του. Στερημένος ο λαός από τον χριστιανισμό, στις δεκαετίες που κυβερνούσε το Κ.Κ.(κομουνιστικό κόμμα) της Σοβιετικής Ένωσης, έπεσε με τα μούτρα στις εκκλησίες μετά την «αλλαγή». Ακόμα και επί περεστρόικας και Γκορμπατσώφ, τότε που ήδη είχε αρχίσει να τρίζει το καθεστώς, ο κοσμάκης συνέχιζε να φοβάται π.χ. να βαπτίσει το παιδί του, να παντρευτεί με παπά.

Ο Πούτιν, δηλαδή το παπαδαριό της Ρωσίας, από το 2010 κιόλας άρχισαν τα σούρτα-φέρτα με το Άγιον Όρος, με την ''Μέκκα της ορθοδοξίας''. Να περάσει το μήνυμα στον λαουτζίκο ότι με το νέο καθεστώς, το «νεοτσαρικό» καθεστώς και Πούτιν αρχηγό, ο κάθε χριστιανός είναι ελεύθερος στις θρησκευτικές του ανάγκες, χωρίς να του κάνουν φάκελλο, όπως επί κομουνισμού, πιο σωστά επί Κ.Κ.

Εκκλησιαστικά, όμως, το επίπεδο των ιερέων στην πατρίδα του Ντοστογέφσκι είναι για κλωτσές. Δεν υπάρχουν παπάδες, κατάλληλα «εκπαιδευμένοι» να λειτουργούν τα μυστήρια, γάμους, κηδείες αλλά και τις
λειτουργίες στους ναούς. Η Μονή Βατοπεδίου, αποκαλύπτω, ανέλαβε την επιμόρφωση του ρωσικού κλήρου! Λόγω των «ειδικών σχέσεων» που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στον Πούτιν και τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ.

Έτσι, λοιπόν, ιερομόναχοι από το Βατοπέδι είχαν αρχίσει να κάνουν «σεμινάρια» στους Ρώσους αδελφούς εν Χριστώ ώστε με μαστοριά έμπειρου κληρικού να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ «ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ» ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ