ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ

 

Μας ζαλίζουν τον έρωτα τα πρωτοσέλιδα με τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Και όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, κρύβουν την αλήθεια. Κόμματα, κυβέρνηση, ΜΜΕ και τράπεζες δεν λένε την αλήθεια. Πως για το πρόβλημα των τραπεζών πρώτα ευθύνονται οι τράπεζες και μετά οι... τράπεζες. Και όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, ξεχνάνε το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στη χώρα επηρέασε το πρόβλημα. Γιατί αυτό το αβαβά, όμως;

Αν λάβουν υπ' όψιν την κρίση, τότε τη ζημιά από τα κόκκινα δάνεια θα την πληρώσουν οι τράπεζες. Μόνο. Όχι όπως το ρεγουλάρουν κωλομπαρίστικα στο μεγαλύτερο βαθμό οι δανειολήπτες.

Για να μη ξεχνιόμαστε. Αρχές του 2014 ο πιο αρμόδιος άνθρωπος στην Ελλάδα μίλησε για καραμπινάτους απατεώνες. Τραπεζίτες, όχι δανειολήπτες. Συγκεκριμένα, ο πρώην εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, αναφερόμενος σε τρεις τράπεζες, είπε πως γινόντουσαν κανονικές ληστείες “από μέσα”. Από τις ίδιες τις διοικήσεις τους, δηλαδή.

Της πλάκας είναι οι εγκληματίες, που με καλάσνικωφ και μάσκες μπουκάρουν στις τράπεζες και ό,τι αρπάξουν. Τέτοια πράγματα που έγιναν σ' αυτές τις τρεις τράπεζες δεν τα έχω ξαναδεί στην καριέρα μου ως δικαστικός. Κουβέντες από τον πλέον αρμόδιο δημόσιο λειτουργό όταν ενημέρωσε την Βουλή. Για τα όργια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί Άγγελου Φιλιππίδη, την Proton μπανκ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την FBB του Βίκτωρα Ρέστη. Οι υπεύθυνοι των τραπεζών έδιναν “κόκκινα” δάνεια, λεφτά σε ανθρώπους που δεν θα τα αποπλήρωναν ποτέ.

Για την Ιστορία να προσθέσω ότι ο συγκεκριμένος Παναγιώτης Νικολούδης όταν υπουργοποιήθηκε από τον Τσίπρα, στη θέση του, νέο πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Παντελής.

Και μη ξεχνάμε τον διευθυντή τράπεζας που βρέθηκε ιδιοκτήτης 150 offshore εταιρειών! Οι άνθρωποι, μπροστινοί και πισινοί ξεσκίσανε. Και σήμερα η κυβέρνηση θέλει να σώσει τις τράπεζες κατ΄εντολήν των ξένων. Και πουλάει το παραμύθι ότι... δίνει λύση στο θέμα. Αν δεν αφήνουν τις τράπεζες, με... προδιαγραφές να αρπάξουν την πρώτη κατοικία είναι γιατί δεν σηκώνει τέτοιος τσαμπουκάς. Δεν συμφέρει, δηλαδή, να ανατιναχτεί στον αέρα η Ελλάδα. Να ξεσπιτωθεί κόσμος και από την άλλη να γκρεμιστεί η αγοραστική αξία των ακινήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ... ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ