ΑΥΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ!

 

Λένε ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρα. Μήπως το άτομο δεν είναι ψεύτης, μόνον! Τον βάλανε στη σακούλα μαζί μ’ άλλους αρχιψεύταρους πολιτικούς και τον έτσι του Σύριζα. Ότι κι’ αυτός είναι της ίδιας κατηγορίας. Ένας ψεύτης. Ένας παραμύθης.

Εγώ κοζάρω τη βρομοδουλειά και στο αλλιώς. Θαρρώ ότι η περίπτωση του Τσίπρα δεν είναι… συνηθισμένη. Δεν είναι μια από τα ίδια. Είναι κάτι άλλο ο συριζαίος. Επειδή είμαι σίγουρος πώς ο ίδιος πιστεύει τα ψέματα που ρίχνει.

Λέει π.χ. ο παριστάνων τον πρωθυπουργός ότι πάμε καλά. Το φοβερό δεν είναι ότι λέει ψέματα. Ούτε ότι δεν πάμε καλά. Το άξιο παρατήρησης είναι ότι ο Τσίπρας είναι σίγουρος πώς πάμε καλά. Ότι μ’ αυτόν οδηγό τα πράγματα έχουν μπει σε καλό δρόμο.

Το ζήτημα, βέβαια δεν είναι πολιτικό. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μάλλον ψυχιατρικό. Λάθος. Όχι τέτοιο πράγμα. Δεν πάσχει από κάτι επικίνδυνο ο άνθρωπος. Απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν θέλει να αντιληφθεί την καμμένη γη που θα παραδώσει. Επειδή αρνείται στον ίδιον τον εαυτό του ότι απέτυχε. Επειδή αποφεύγει να δει κατάματα τα στοιχεία, την πραγματικότητα. Ότι δεν πάμε καλά, δεν πατάμε καλά.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΤΕ... , ΠΟΤΕ... , ΠΟΤΕ... , ΠΟΤΕ...