ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΤΗ... ΔΙΑΣΠΑΣΗ

 

Ο Τσίπρας κάνει το παιχνίδι του και τον πάνε πάσο όλα τα μολυβένια στρατιωτάκια του Σύριζα. Υποτίθεται ο μαλάκας, ο αρχιμαλάκας κόσμος τον ψήφισε για να κάνει εκείνα που σκόπιμα αρνούνταν οι προηγούμενοι, οι πουλημένοι, οι προοδότες, κι αυτός, ο σημερινός πρωθυποργός το 'χει ρίξει στο κυνήγι των χρυσαυγιτών. Το παραμύθι για μωρά στην κούνια. Αντί να κάνει τη δουλειά του, χάνει χρόνο και ενέργεια για να τουφεκίσει τις μπεκάτσες της ακροδεξιάς. Με συμπολεμιστές κάτι ανύπαρκτους πρώην πασόκους που τους ανασύρει από τη ναφθαλίνη, και ψάξε βρες τι ανταλλάγματα τους προσφέρει για να παλαίψουν όλοι μαζί το... παλαιό πολιτικό σύστημα.

Και από κοντά στο κόλπο οι άλλοι της δημάρ, που προκειμένου να συνεχίσουν την παρασιτική παρουσία τους στην πιάτσα, δεν δίστασαν να λαμογιάρουν με τον... Σύριζα. Θυμίζω ότι το μικρομάγαζο δημάρ άνοιξε όταν έφυγαν από τον Συνασπισμό στελέχη του με επικεφαλής τον μίζερο Φώτη Κουβέλη. Έφτιαξαν, δηλαδή, κόμμα κόντρα απ' ευθείας στον Σύριζα. Και, τελικά, ο ηττηθείς από τον Τσίπρα στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία Κουβέλης, επέστρεψε σα βρεγμένη γάτα. Το ίδιο και οι δημαρίτες που δεν την έκαναν στην Φώφη, γιατί προτίμησαν να πάνε εκεί που έφτυναν.

Αριστερος σημαίνει μια ζωή στη διάσπαση. Εννοώ τον κομματικό αριστερό. Και είναι επόμενο το αριστερό κόμμα, οι αριστεροί σε κάθε κόμμα να τσακώνονται και να χωρίζουν. Επόμενο διότι οι άνθρωποι είναι ιδεολόγοι. Πιστεύουν μεν στην ίδια ιδεολογία, αλλά τα βλέπουν διαφορετικά.

Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης έφυγαν από τον Σύριζα, αλλά δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Διαφωνίες χοντρές κι όχι της πλάκας έχουν μεταξύ τους πρώην στελέχη του Σύριζα που σήμερα βρίσκονται στην λάε, στην λαϊκή... ενότητα. Και όπως οοοοοόλα τα κόμματα της αριστεράς, από την εποχή της ΕΔΑ του 1951 καλούν τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς, τους σοσιαλιστές να... ενωθούν.

Αυτό που στήνει σήμερα και ο Τσίπρας με την... κεντροαριστερά, την σοσιαλδημοκρατία. Αυτές τις ταμπελοειδείς μαλακιούλες. Όλοι μαζί, και επειδή χρειάζεται ο εχθρός, τον βρήκαν, είναι η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ Μ...ΑΚΙΑΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ