ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΡΕ, Η... ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Εκλογές σήμερα Κυριακή στα Σκόπια. Είμαι Έλληνας και δεν ξέρω καμιά Μακεδονία έξω από τα σύνορα μου, όπως κι αν την λένε κωλομπαρίστικα. Βόρεια, Βορειοανατολική, Άνω, Πλάγια, Γνήσια, Μαϊμού, Κομφετί, Νατοίκή, Ευρωπαϊκή, Βαλκανική, Πρώην Γιουγκοσλαβική, Νυν Βουλγαροαλβανική, Αυριανή Σερβοκοσοβάρικη κ.α.

Λόγω, λοιπόν, των εκλογών στα Σκόπια γαμηθήκανε τα ξένα κανάλια που άκουγα. Οοοοοόλα αναφερόντουσαν στην Μακεδονία. Σε καμιά Βόρεια Μακεδονία του Τσίπρα κι αυτών που του είπαν να συμφωνήσει με τον Ζάεφ, το άλλο το καλό παλληκάρι.

Έτσι που λες. Εκλογές στα Σκόπια, και παγκόσμια έχει εξαφανιστεί η Βόρεια Μακεδονία. Παίζει μονάχα η Μακεδονία. Πως να το αντέξεις; Όταν, μάλιστα, αυτοί που έδωσαν τα χέρια στις Πρέσπες δεν σε πείθουν γιατί έγινε αυτό που εσύ ο πατριώτης το θεωρείς ξεκάθαρα προδοσία.

Σου γυρίζουν τα άντερα, να ακούς τα διεθνή ρεπορταζ για τις σημερινές εκλογές στο κωλοχανείο και να στα πρήζουν ''η Μακεδονία... '' και ''η Μακεδονία... ''. Εμετό σου 'ρχεται να κάνεις. Αισθάνεσαι ο διεθνής τίποτας. Κι έχεις και εκείνους που λένε φασίστες και ακροδεξιούς όσους διαφωνούν γιατί δόθηκε όνομα, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια. Μόνο δόθηκε; Στην ουσία καταργήθηκε η ελληνική Μακεδονία. Αυτό έγινε και θα το καταλάβουμε, θα το χωνέψουμε μετά από κάποια χρονάκια.

Θα λένε ''Μακεδονία'' και όσοι Έλληνες θα αντιλέγουν ''Εμεις είμαστε Μακεδόνες'' θα τους κοιτάνε περίεργα και με συμπάθεια, με κατανόηση θα τους κτυπάνε στην πλάτη σα να 'ναι υποψήφιοι για το τρελάδικο.

Διαβάστε ακόμα:

Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!