ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ... ΑΝΑΠΟΔΟ

 
Δεν χρειάζεται να είναι εκλογολόγος κανείς για να συμφωνήσει ότι στις δημοτικές εκλογές ο Έλληνας πάντα ήταν... τιμωρός της κυβέρνησης. Της όποιας κυβέρνησης. Στις βουλευτικές εκλογές ο Έλληνας ψήφιζε ''συντηρητικά'' και ''επαναστατικά'' στις δημοτικές, όπως αργότερα στις περιφερειακές, αλλά και στις ευρωεκλογές. Γιατί; Το 'ριχνε ο πατριώτης στο κόμμα του, ψήφιζε αυτό που γούσταρε και για το ''γαμώτο'', επειδή ως συνήθως δεν ήταν ευχαριστημένος σε κάποιο βαθμό καταψήφιζε το κυβερνητικό κόμμα στις δημαρχιακές εκλογές.
Πάντα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έβγαιναν ενισχυμένα στις τοπικές εκλογές. Επειδή ο... πολιτικοποιήμενος ψηφοφόρος στέλνει ''μήνυμα'' στην κυβέρνηση. 
Τι δείχνουν σήμερα τα γκάλοπ; Και το δείχνουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Ότι η διαφορά βεβαίως υπέρ της ΝΔ είναι μεγαλύτερη στις βουλευτικές εκλογές σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές. Αν πράγματι είναι αξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις τότε υπάρχει ανατροπή δεδομένων. Το αναμενόμενο είναι να προηγείται του Σύριζα περισσότερο στις ευρωεκλογές η ΝΔ και λιγώτερο στις εθνικές εκλογές. 
Τι μας ''λένε'' τα γκάλοπ; Ότι η ΝΔ είναι π.χ. μπροστά 12-13 μονάδες στις εθνικές και 9-10 στις ευρωεκλογές. Να το πω και δεν έχω ρίσκο: Όποτε γίνουν οι βουλευτικές εκλογές ο σύριζας θα πιάσει ποσοστό μεγαλύτερο σε σύγκριση με το νούμερο στις ευρωεκλογές. Το λέω και αλλοιώς. Η ΝΔ στις ευρωεκλογές θα κερδίσει τον σύριζα με ποσοστό μεγαλύτερο απ' εκείνο που θα πιάσει στη νίκη της στις εθνικές εκλογές. Εδώ είμαστε.
Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟΝ... ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ