ΣΚΕΨΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ... ΕΥΚΛΕΙΔΗ

 

Κεντρικός ομιλητής χθες στη προεκλογική συγκέντρωση του Σύριζα στο Γαλάτσι η υπουργάρα οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ρώτα φιρμάτο τραγουδιστή πως αισθάνεται πριν βγει στο πάλκο αν το μαγαζί είναι άδειο. Δεν θα βγει να κελαϊδήσει, θα δηλώσει ξαφνική αδιαθεσία, τάσεις εμετού, πόνο στο στομάχι. Τι να έκανε ο Ευκλείδης, να πει δεν μιλάω, μ' έπιασε ο κολικός, πρέπει να πάω σε νοσοκομείο.

Στην πρώτη πεντάδα του Σύριζα ο Τσακαλώτος, αλλά δεν πουλάει. Επιτόπου κλείνεις το μαγαζί αν προσπαθήσεις να τον λανσάρεις στη βιτρίνα. Χθες, λοιπόν, όλοι οι συριζαίοι έπαθαν την πλάκα τους. Αντί να φέρει κόσμο ένα από τα πρώτα και περισσότερο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, αυτός έδιωξε τα... πλήθη. Και υποχρεώθηκε να πει το ποίημα σε άδειες καρέκλες.

Ποιο είναι το θέμα. Ένα κόμμα αρχών, αληθινά αριστερό στηρίζεται στην ιδεολογία του, και στο πρόγραμμα του που το σέβεται. Τι να κάνει ο Τσίπρας, ο μόνος που κόβει εισιτήρια, και δεν μετράει στο μπλα μπλα ως αριστερός, αλλά ως δήθεν... αντιδεξιός. Να τρέχει να παρλάρει σ' όλες τις συγκεντρώσεις;

Σε άδειο πεζοδρόμιο μίλησε χθες στο Γαλάτσι η υπουργάρα με τη τσιρικτή φωνούλα του. Για σκέψου αυτόν αρχηγό στο κόμμα. Κανονικά αν ο σύριζας ήταν κόμμα με συνέπεια και θέσεις, όχι ποντάροντας στα αρνητικά των αντιπάλων, θα τοποθετούσε έναν ''μπροστινό'', κάποιον Τσακαλώτο ή άλλον. Δεν θα παραδινόταν σε ''αρχηγό'', έναν... χαρισματικό με προσόντα να λέει ψέματα και να μη διστάζει να υπόσχεται, σαν όλους τους παλαιοκομματικούς πολιτικούς.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ