Ο ΤΖΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ

 

Παρακολουθείς από την τηλεόραση τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί το κάνεις; Στα τέτοια σου εσύ ο Αθηναίος π.χ. ποιος θα βγει δήμαρχος στον Πειραιά ή την Θεσσαλονίκη. Κι όμως, αφήνεις ό,τι άλλο στην καθημερινότητα σου και περιμένεις να μάθεις τι ψήφισαν στο τάδε εκλογικό τμήμα, πώς πάει το ντέρμπυ στα Καμίνια και στα Παλούκια, όταν ακόμα δεν έχει καταμετρηθεί το 7,5% από το σύνολο των ψήφων.

Λοιπόν. Γιατί χάνεις τον καιρό σου με κάτι που δεν σ’ αφορά πραγματικά. Τι έγινε στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τι στην περιφέρεια Πάτρας κ.λ.π. κ.λ.π. Γιατί ξηγιέσαι έτσι; Εγώ θα σου πω. Είναι ο τζόγος. Σε κερδίζει η αντιπαλότητα των υποψηφίων, ό,τι κι αν είναι αυτοί, πολιτικοί, καλλιτέχνες, ομάδες ποδοσφαίρου. Όποιοι κι αν τσακώνονται.

Θα σκάσει αύριο ένας καυγάς. Ένα ζευγάρι αγαπημένο και τρισευτυχισμένο (φώτο) θα χωρίσει και ο καθένας θα λέει τα δικά του. Μέσα κι εσύ! Να μάθεις τι έγινε και πως έγινε, και τι να κρύβεται. Γιατί; Επειδή έτσι είσαι φτιαγμένος.

Το ίδιο και με τις εκλογές. Το 97% που ψήφισαν ΔΕΝ περιμένουν τίποτα καλύτερο όποιος κι αν εκλεγεί. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τους είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα της κάλπης. Κι όμως. Θα κάτσουν να παρακολουθούν τη... ροή των αποτελεσμάτων. Γιατί; Είπαμε. Η αίσθηση του ντέρμπυ μαγνητίζει.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ, ΤΑ ΠΟΤΑ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ