Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ, ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ

 

Μάστορας ο παιδαράς πάνω στη σανίδα, φουλάρει σε ταχύτητα και κάνει τα καλλιτεχνικά του με τα κύματα. Με την αβάντα του θεού, βέβαια. Του ανέμου. Πήρες χαμπάρι; Ό,τι έχει δύναμη και είναι της φύσης πράμα οι ειδωλολάτρες Έλληνες τον όριζαν για θεϊκό. Ήλιος ήταν αυτός, θάλασσα, βροχή, αέρας, ποτάμι. Δεν κατάλαβα. Άγιος και όσιος είναι κάποιος ανθρωπάκος και δεν είναι εκείνος που ρίχνει κεραυνούς, και μ' έναν κυκλώνα κάνει καλοκαιρινή μια πολιτεία; Απαιτώ σεβασμό στη φύση. Και στην αλήθεια της... κάλπης.

Δεν υπάρχει καμιά νίκη του Μητσοτάκη. Μην αποπροσανατολίζει η ανάγκη να πανηγυριστεί η ήττα του Τσίπρα με τη νίκη του αντιπάλου. Υπάρχει η συντριβή του συριζαίου. Λάθος! Υπάρχει κάτι χειρότερο από την ήττα, είναι η πτώση του, που συνεχίζεται ακόμα. Επειδή τώρα πια έχει στην κόντρα τον άνεμο. Μια φυσική δύναμη που δεν κουλαντρίζεται με τα κοροϊδιλήκια του Τσίπρα.

Τόσο εύκολα ανέβηκε ο Τσίπρας. Όλα ήταν στημένα για πάρτη του, να τον σπρώξουν οι ούριοι άνεμοι. Το παιδί windsurfing έκανε, χοροπηδούσε στα κύματα της Χαβάης και τον πήγαινε ο άνεμος. Τέλος, είπε ο Αίολος. Και τον άφησε στο κενό, μόνο του να πέφτει, να πέφτει, να πέφτει...

Δεν γλυτώνει ο Τσίπρας την κατηφόρα, ό,τι και να κάνει, όταν τον έχει πάρει καροτσάκι ο άνεμος, η κατηφόρα. Από το 5% εκτινάχτηκε στο 35% και θαρρεί πως ήταν αποκλειστική δική του επιθυμία, ότι δεν τον ανέβασε ο άνεμος. Αυτός που την κάνει γυριστή και τον στέλνει πίσω. Πόσο πιο χαμηλά; Άγνωστο. Θα το αποφασίσει ο Αίολος, κανένας Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΤΟΥΛΗ