ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

 

Η Ελλάδα είναι μικρή, ένα το κρατούμενο. Η μικρή Ελλάδα είναι και καταχρεωμένη, δυο τα κρατούμενα. Δεν προχωράς κουβέντα που κάπου να σε βγάλει, αν δεν λάβεις σοβαρά αυτά τα δυο. Η Γαλλία π.χ. είναι η Νο 2 οικονομική δύναμη της Ευρώπης. Η Ελλάδα πορεύεται σαν τον δανειολήπτη που απειλείται να τον ξεσπιτώσει η τράπεζα. Άλλο, λοιπόν, μιλάς για μια χώρα σαν την Ελλάδα που κουβαλάει δανεικά δις και την υποχρεώνουν να έχει τούτη κι όχι την άλλη πολιτική αυτονομίας.

Υπάρχει κι ένα τρίτο κρατούμενο. Η Ελλάδα δεν έχει πρωθυπουργό Έλληνα. Εννοώ να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, έστω να πασχίζει περισσότερο για τα συμφέροντα της χώρας. Όχι να τον χαρακτηρίζει η αγωνία μη χάσει την... υποστήριξη των ξένων.

Στην κουβέντα μας τώρα. Λέει ο Μακρόν, ο Εμανουέλ, ο πρόεδρος της Γαλλίας ''Θα συνεχίσω να βοηθώ την Ελλάδα''. Το ίδιο θα έλεγε και η Εμανουέλα, αν ήταν στη θέση του Μανώλη. Γιατί να μην το πει και η Εμανουέλα.

Δεν υπάρχει αυτό. Ο ισχυρός να βοηθάει τον αδύναμο. Ποτέ δεν γίνεται αυτό. Και είναι Εμανουέλες όσοι πολίτες και πολιτικοί της μικρής χώρας περιμένουν το καλό από το αφεντικό της μεγάλης ομάδας. Είπαμε. Δεν υπάρχει αυτό.

Ο Μακρόν δεν έχει καμιά υποχρέωση να βοηθήσει κανέναν. Ο κάθε Μακρόν έχει υποχρέωση μόνο να ενδιαφέρεται για τη χώρα του. Αν τώρα υπηρετεί τα συμφέροντα της Γαλλίας η βοήθεια στην όποια Ελλάδα, θα το κάνει. Για την Γαλλία, ρε, γαμώτο, όχι για κάποιον άλλον.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ, ΠΙΣΙΝΑ ΣΕ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ