ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΔΩΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

 

Αν δεν υπήρχε ο Σύριζα ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε πρωτάθλημα. Το είπε ο γνωστός Ζουράρις και αναρωτιέσαι. Τι εννοεί ο ποιητής; Ο οποίος δεν είναι μόνο ποιητής, αλλά και φιλόσοφος, και πολιτικός, πότε με τη φανέλα του ΚΚΕ, πότε με το εθνικιστικό κόμμα του Πάνου Καμμένου, και εσχάτως με το λούμπεν Σύριζα. Εννοεί, μήπως, ότι ο σύριζας έβαλε πλάτες στον ΠΑΟΚ; Εννοεί, μήπως, ότι ο ΠΑΟΚ μόνος του δεν είναι ικανός να πάρει το κατσαρόλι;

Κατ' αρχήν παίζεται αν είναι φρόνιμο να λάβει σοβαρά υπ' όψιν κανείς ό,τι αμολάει στον αέρα. Και μόνον ότι συγκρίνει ΠΑΟΚ και Συμφωνία Πρεσπών, ο άνθρωπος είναι για κλωτσές. Αν είναι δυνατόν, να υποστηρίζει ο Ζουράρις πως Εγώ είμαι Μακεδών, άρα διαφωνώ με την Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία ο Τσίπρας παραχώρησε το όνομα Μακεδονία, αλλά φηφίστε Τσίπρα διότι χάρη σ΄αυτόν η ομαδάρα πήρε το πρωτάθλημα.

Για κλωτσές. Φωτισμένος δάσκαλος του ελληνισμού να ρίχνει στο πεζοδρόμιο δεκάρες και ό,τι τσιμπήσει. Αν τον πάρεις στα σοβαρά, πέφτεις από το μπαλκόνι. Λες έχουμε τελειώσει. Καμιά ελπίδα. Και ο προσκυνητής της αρχαίας ελληνικής σκέψης μπερδεύει τα άγια των αγίων όχι απλά με το ποδόσφαιρο, αλλά με τον τυφλό οπαδισμό σε μια ομάδα, την αγάπη σε μια ομάδα. Και επιχειρεί ο υποψήφιος του Σύριζα με αγοραία... επιχειρήματα να καπηλευτεί την παοκολατρεία.

''Δεν ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ είμαι Μακεδών. Και ως Μακεδών θεώρησα -το αναφέρω και στο σύγγραμμά μου «Μακεδονία σακατεμένη»- ότι υπάρχει μία σμίκρυνση, μία ελάττωση της ακεραιότητάς μας''. Παρακάτω; Το παρακάτω είναι αυτό που είπε ο υποψήφιος με τον Σύριζα Ζουράρις, Και το είπε στα ίσα: Δεν γαμιέται η Μακεδονία, αρκεί που ο Τσίπρας μας έδωσε το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΕΘΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ''Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ... ΝΕΚΡΟΥ''