ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ... ΤΖΑΜΠΑ ΨΗΦΟΥΣ

 

Όλα παίζονται αυτή την εβδομάδα. Η κινητικότητα ενός αρκετά υπολογίσιμου ποσοστού ψήφων θα βαρέσει στο κόκκινο. Το ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο Μητσοτάκης δεν συζητείται, όμως το ζητούμενο είναι με ποια διαφορά από τον χαμένο Τσίπρα. Και είπαμε, ότι οι ψήφοι τούτες τις τελευταίες μέρες καλπάζουν, δεν προλαβαίνουν να τις καταγράψουν τα γκάλοπ. Πάνε μια από 'δω, μια από 'κει μέχρι να καταλήξουν στο τάδε και το δείνα κόμμα.

Δυο είναι οι κύριες διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μια προς τα επάνω που ενισχύει τον Μητσοτάκη, και πιθανόν να κάνει την έκπληξη με ποσοστό προς το 50%. Ακούγεται τρελό, αλλά να υπολογίζεται η τζάμπα ψήφος. Η άλλη κατεύθυνση είναι προς τα κάτω, που κουτσουρεύει τον Σύριζα, που κι αυτός θα πάρει τζάμπα ψήφους.

Τι είναι το τζάμπα; Να ψηφίζει ο άλλος Μητσοτάκη παρ' ό,τι δεν είναι ΝΔ. Παρ' ό,τι δεν θέλει να ψηφίσει ΝΔ. Θα το κάνει, όμως, διότι έχει συχαθεί τους συριζαίους, και πιο πολύ τον αρχηγό τους. Τζάμπα ψήφους θα τσουρνέψει και ο Τσίπρας, ψήφους που δεν του ανήκουν, που δεν τις αξίζει, γιατί κάποιοι όχι αριστεροί δεν κάνουν κέφι τη ''δεξιά''. Επειδή έχουν φάει το σότο ότι το ΠΑΣΟΚ, ο Σύριζα είναι... κάτι άλλο από τη... δεξιά ΝΔ.

Η πόλωση. Να στήνονται δυο πόλοι που τους γεννάει η αντιπαλότητα. Εμείς και οι άλλοι. Ε, να, που κάποιοι δεν είναι ούτε με τον έναν κώλο, ούτε με τον άλλον κώλο, όμως πέφτουν στη λούμπα και, τελικά, προτιμούν τον έναν.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ