ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ

 

Αδύνατον σοβαρός άνθρωπος ο οποίος όμως σέβεται τον εαυτό του να λέει αυτές τις χοντρομαλακίες που επαναλαμβάνουν χρόνια οι πολιτικοί, και οι μεν και οι δε. Βεβαίως στους πολιτικούς, και τους μεν και τους δε, θα βρεις σοβαρά, πολύ σοβαρά άτομα. Δεν σέβονται τον εαυτό τους, όμως. Κι αν είναι βαρύ αυτό, πείτε το άλλο. Υποχρεώνονται να λένε τις χοντρομαλακίες. Δεν εννοούν αυτά τα γελοία που θέλει να ακούσει ο μέσος ψηφοφόρος.

Οι πολίτες έχουν κρίση και μνήμη, ακούς δεξιά κι αριστερά, και δεν το λένε στα αστεία, αλλά θα σε πάρουν τα γέλια αν τους πάρει στα σοβαρά. Αν οι πολίτες, ο λαός όπως λένε, ήξεραν τι ψηφίζουν, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εκτός κι αν δεχθούμε τον παραλογισμό ότι ακόμα και η σωστή ψήφος της πλειοψηφίας γεννάει τα προβλήματα.

Αν, πάλι, δεχθούμε ότι πράγματι ο λαός ξέρει να ψηφίζει, να επιλέγει τον ικανό και έντιμο, και δεν ενισχύει κομματικά τον ανίκανο και τον ψεύτη, τότε θα συμφωνήσουμε στην άλλη διαπίστωση: Ότι ναι μεν ο λαός ψηφίζει σωστά, αλλά απαιτεί περισσότερα από τον ικανό και αποτελεσματικό κυβερνήτη. Ο λαός,δηλαδή, είναι άδικος και εξωπραγματικά απαιτητικός.

Γίνονται οι εκλογές και ο σωστός όπως πάντα λαός εκφράζει τη βούληση του. Αυτοί στην κυβέρνηση, εκείνοι στην αντιπολίτευση. Να, όμως, που οι της αντιπολίτευσης... σεβόμενοι τη σοφή απόφαση του λαού συμπεριφέρονται, από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την κάλπη, λες και οι πολίτες έκαναν λάθος. Λες και για μια φορά ακόμα οι πολίτες αυτοκτόνησαν, ψήφισαν σε βάρος των συμφερόντων τους.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ